Schnitzel stroganoff met romige aardappelpuree

Schnitzel stroganoff met romige aardappelpuree

Jumbo

35 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

643 kcal/pp

Ingrediënten

  • 1 pureestamper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Schnitzel stroganoff met romige aardappelpuree op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
  2. Verhit in een ruime koekenpan de margarine. Bak de schnitzels in 8-10 min. gaar.
  3. Snipper intussen de ui. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak het vruchtvlees van de rode peper fijn. Snijd de paprika’s in reepjes en de champignons in plakjes.
  4. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel. Fruit in het bakvet de ui, knoflook en rode peper 1 min. Voeg de paprika en champignons toe en bak 5 min. mee.
  5. Schep er de tomatenpuree en paprikapoeder door. Verkruimel er het bouillonblokje boven en voeg 125 ml kookroom en 100 ml water toe. Breng aan de kook en kook de saus 3-4 min. tot een gebonden saus. Breng op smaak met peper.
  6. Giet intussen de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp ze met de rest van de kookroom en ca. 100 ml kookvocht tot een romige puree. Breng op smaak met peper.
  7. Leg de schnitzels op 4 borden. Schep de stroganoffsaus over het vlees en bestrooi met de peterselie. Schep er de aardappelpuree bij.

Tip! Hak 2-3 extra takjes peterselie fijn en meng door de aardappelpuree. Peterseliepuree is behalve extra lekker ook extra mooi en feestelijk.

eet smakelijk