Thaise gebakken rijst met vis

Thaise gebakken rijst met vis

Jumbo

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

499 kcal/pp

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Thaise gebakken rijst met vis op tafel.

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de broccoli vanaf de bovenkant tot de steel fijn, zodat je een soort broccolirijst krijgt. Hoe Schil de steel en snijd in blokjes van een 0,5 cm. Snijd de helft van de rode peper in dunne ringetjes en houd apart. Snijd de rest fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de rode peper met de kerrie 1 min. Voeg de broccoli toe en roerbak in 5 min. gaar.
  3. Schenk de kokosmelk in een hapjespan en breng tegen de kook aan. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de kokosmelk. Voeg de ringetjes rode peper toe. Leg er de vis in en pocheer in 4-6 min. gaar.
  4. Voeg de rijst toe aan de broccoli en roerbak 5 min. mee. Halveer de limoen en pers de vrucht boven de rijst met broccoli. Breng de gebakken rijst op smaak. Haal de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Kook de rest van de kokosmelk in 5 min. op hoog vuur tot de helft in.
  5. Schep de gebakken rijst op 4 borden en leg er de vis op. Schenk er de ingekookte kokosmelk over. Snijd de rest van de limoen in partjes en serveer bij het gerecht.

Tip! voeg voor extra smaak 2 gekneusde stengels citroengras en 2 geplette tenen knoflook toe aan de kokosmelk.

eet smakelijk