Tomahawk steak caveman style met chimichurri

Tomahawk steak caveman style met chimichurri

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Tomahawksteak caveman style met chimichurri. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

130 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

474 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 1 (kamado) barbecue
  • 1 lange barbecuetang

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tomahawk steak caveman style met chimichurri op tafel.

  1. Laat de tomahawk in ca. 1½ uur op kamertemperatuur komen. Vul de barbecue met houtskool en steek hem aan. Bereid de barbecue voor op direct grillen. Breng de temperatuur naar 250 °C.
  2. Bestrooi het vlees met zout naar smaak en bestrijk met 1 el olie.
  3. Blaas voorzichtig de as van de gloeiende houtskool. Leg de tomahawk rechtstreeks op de gloeiendhete houtskool en gril het vlees ca. 10 min. Keer halverwege met behulp van de tang. Neem het vlees van de houtskool, verpak losjes in aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
  4. Maak intussen de chimichurri: hak de peterselie en de blaadjes van de takjes oregano fijn en doe in een kom. Snipper de ui zo fijn mogelijk, snijd de knoflook fijn en voeg toe. Snijd de rode peper in kleine stukjes en voeg ook toe, samen met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak.
  5. Snijd het vlees van de tomahawk los van het bot en snijd het vervolgens in plakjes van een ½ cm dik. Serveer met de chimichurri.
eet smakelijk