Tortellini door Tobias Camman

Tortellini door Tobias Camman

Jumbo

Koken & knoeien met Tobias en Daan! Hun recept voor Koken en knoeien was tortellini met een romige saus, citroen en salie. Een heerlijk uitstapje naar Italië.

85 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

kcal/pp

(0)

Ingrediënten

 • 100 g Tipo 00 tarwebloem
 • 1 Zwarte Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Tortellini door Tobias Camman op tafel.

 1. Maak van de bloem een berg op het aanrecht. Maak met je vingers een kuiltje in het midden waar je het ei in kan kraken. Draai rondjes door het ei mengsel en pak met elk rondje een beetje bloem mee tot het helemaal gemixt is.
 2. Kneed het deeg tot het helemaal soepel is. Dat kan even duren want de gluten moeten gaan werken. Aan het einde kan er nog een klein scheutje olie doorheen gekneed worden. Daarna kan het deeg in vershoudfolie gewikkeld worden en rusten in de koelkast (minimaal een half uur).
 3. In de tussentijd kan je de vulling maken voor de tortellini. Hiervoor kunnen alle kazen worden gemengd met daarbij wat citroen rasp van een halve citroen (het gele van de citroen schil, want het witte is bitter). Voeg nu ook ongeveer 1 eetlepel citroensap toe. De vulling kan op smaak gebracht worden met peper en zout (ook al maakt de kaas het vaak al zout genoeg). Dit mengel kan ook in de koelkast rusten.
 4. Zet alvast een pan heet water op.
 5. Smelt de boter kort in de pan met salieblaadjes. Doe dit op heel laag vuur, de boter moet mag niet te warm worden.
 6. Nu is het tijd om de pasta uit te rollen in de pasta machine. Begin op het hoogte (wijdste) standje. Zorg dat je gedurende het proces je deeg goed droog houdt door voldoende bloem op het deeg te strooien. Haal een aantal keer de pasta door de machine op het hoogste standje. zodra die makkelijk gaat kan je stapje voor stapje op een kleiner standje het deeg erdoorheen draaien. Voor de tortellini kan je tot het dunste standje van je machine gaan. Steek het deeg uit met een uitsteker tot rondjes.
 7. Pak de vulling uit de koelkast. Doe met 2 lepels een beetje vulling op het pasta rondje en vouw deze tot een half maantje. Duw stevig aan. Breng beide puntjes naar elkaar en druk ook weer goed aan. Nu heb je een perfecte tortellini. Hertaal dit tot alle pasta rondjes gevuld zijn.
 8. Zodra ze allemaal gevouwen zijn kunnen ze op een schuimspaan rustig in het kokende, gezouten water gelegd worden. In ongeveer 3-4 minuten zijn de tortellini klaar.
 9. Schep de tortellini voorzichtig in de pan met salie boter en roer voorzichtig door. Zodat elke tortellini een laagje boter heeft.
 10. Dien op met een beetje citroen zest. (geraspte citroen schil)
eet smakelijk