Varkenshachee met appel

Varkenshachee met appel

Jumbo

100 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

808 kcal/pp

Ingrediënten

  • 600 g schouderkarbonade
  • 1 vleesbouillontablet
  • 500 ml water
  • 1 ovenbestendige braadpan of braadslede met aluminiumfolie
  • 1 pureestamper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Varkenshachee met appel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Verwijder het bot van de karbonades en snijd het vlees in stukjes. Smelt in een braadpan de helft van de boter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in 5 min. bruin aan. Schep het uit de pan.
  2. Bak in het vleesvet de ui met de kruidnagels, laurierblaadjes en bloem 3 min. Schep het vlees erdoor. Voeg het bouillontablet, het water en de appelstroop toe. Breng aan de kook. Kook 5 min. zachtjes.
  3. Dek de pan af met een deksel of schep het vlees in de braadslede en dek af met aluminiumfolie. Stoof het vlees afgedekt 1 uur in de voorverwarmde oven. Roer af en toe goed en voeg extra bouillon of water toe als het vlees niet meer bedekt is.
  4. Schil en snijd na 30 min. de appels in blokjes en schep ze door de hachee. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de rodekool zonder te koken. Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht en de rest van de g boter tot een smeuïge puree. Voeg de bieslook met zout en peper naar smaak toe. Verwijder de kruidnagel en laurier uit de pan.
  5. Schep de bieslookpuree met de hachee op de borden. Serveer er de rodekool bij.
eet smakelijk