Zoete aardappel met biet en snelle hangop

Zoete aardappel met biet en snelle hangop

Jumbo

50 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

641 kcal/pp

Ingrediënten

  • 2 el azijn
  • 1 bakplaat bekleed met bakpapier
  • 1 schone theedoek
  • 1 zeef

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zoete aardappel met biet en snelle hangop op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 220C. Snijd de aardappelen in plakken van max. 1 cm dikte. Snijd de biet in even grote stukken als de aardappel. Verdeel de aardappel en biet over de bakplaat en besprenkel met de olie.
  2. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 15-18 min. gaar. Hak intussen de amandelen en de peterselie grof.
  3. Maak de theedoek nat en leg in de zeef. Zet de zeef op een kom. Schenk de yoghurt in de doek en laat uitlekken. Knijp af en toe de doek met de yoghurt samen om het uitlekken te versnellen.
  4. Breng in een steelpan ruim water met de azijn aan de kook. Breek 1 ei voorzichtig in een kopje. Roer het water en laat het ei in het kolkje van het water glijden. Pocheer het ei 3 min. in het water dat tegen de kook wordt aangehouden, tot het eiwit gaar is en de dooier nog zacht. Neem het ei uit het water en laat het op keukenpapier uitlekken. Pocheer op dezelfde wijze de resterende 3 eieren.
  5. Verdeel de geroosterde aardappelen en bietjes over 4 borden. Leg op elk bord een gepocheerd ei. Schraap de uitgelekte yoghurt (hangop) uit de doek en schep erbij. Bestrooi met de amandelen, peterselie en peper naar smaak.

Tip! de gepocheerde eieren kunnen ook worden vervangen door zachtgekookte eieren. Pel de eieren voorzichtig en leg ze bij de groenten.

eet smakelijk