Verkoop grote blikken energiedrank

27 mei 2022 | Auteur: Jumbo

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten voor al hun boodschappen bij Jumbo terecht kunnen, dus ook voor energiedrankjes. Daarbij zijn we ons ervan bewust dat energiedrankjes relatief veel suiker en cafeïne bevatten en willen we bijdragen aan een verantwoorde en gematigde consumptie. Dit doen we door het aanbieden van meer varianten die minder suiker bevatten en we zetten schapcommunicatie in om het bewustzijn onder kinderen en jongeren te vergroten.

Jumbo heeft ook besloten om niet langer grote blikken energiedranken met een inhoud van 500ml aan te bieden. Dit in lijn met het advies van Het Voedingscentrum dat uitgaat van een consumptie van een regulier formaat blikje. Het Voedingscentrum adviseert - vanwege de aanwezige cafeïne in energiedranken - kinderen onder de 13 jaar om geen energiedrank te drinken en jongeren boven de 13 jaar maximaal 1 blikje per dag.

Het merk Monster biedt enkel grote blikken van 500ml aan en om deze reden voeren we dit merk niet langer in ons assortiment. Klanten kunnen bij Jumbo terecht voor een van de andere merken, zoals Red Bull, Fuerza, Bullit en de merken Rockstar en Bang Energy die we recent geïntroduceerd hebben. Deze merken zijn verkrijgbaar in een regulier formaat blikje.