Tips

Hoe begin je met gezond eten?

Vijf handige tips om op een leuke en makkelijke manier gezond te eten

Datum: 4 oktober 2021
Auteur: Roel Hermans

Wil jij gezonder eten, maar vind je het moeilijk om ermee te beginnen? Wees gerust, je bent niet de enige. Voor veel mensen blijkt het een grote uitdaging. Jumbo Foodcoach geeft je vijf handige tips die helpen om op een leuke en makkelijke manier te beginnen met gezond eten.

Hoe begin je met gezond eten? Vijf handige tips 

Ga voor groenten
Het advies is om minimaal 250 gram groenten per dag te eten. Wil je graag meer groenten op een dag? Dat is natuurlijk geen probleem, het is zelfs gezond! In groenten zitten veel vitaminen en mineralen. Ze geven je een vol gevoel, zonder dat je veel calorieën binnenkrijgt. Je kunt het beste afwisselen tussen verschillende groenten, zodat je alle gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Laat je inspireren en ontdek meer recepten met veel groenten.
Eet voldoende fruit 
Wist je dat het algemeen advies is om minimaal twee stuks fruit per dag te eten? Ook voor fruit geldt: de keuze is reuze. Dus varieer en wissel verschillende soorten fruit af. Jumbo Foodcoach raadt je aan om drie tot vier verschillende soorten fruit per week te eten. Zo ben je verzekerd van een flinke portie vitaminen.
Water, thee of koffie
Je lichaam heeft voldoende vocht nodig om goed te kunnen functioneren. Extra suikers daarentegen zijn niet goed voor je lichaam. Het is daarom veel beter om water, thee of koffie te drinken in plaats van frisdranken, siroop of vruchtensap. Let wel op met koffie: teveel is niet goed. Ben je gezond en volwassen? Dan kun je gerust vier kopjes koffie (zonder melk of suiker) per dag drinken.
Vezels, vezels, vezels
Wist je dat vezels om meerdere redenen belangrijk zijn? Ze dragen bij aan een goede spijsvertering, zorgen voor een verzadigd gevoel na het eten en verminderen de kans op tal van ziektes. Benieuwd naar producten waar veel voedingsvezels in zitten? Ga voor groenten, fruit, volkorenbrood, ontbijtgranen, peulvruchten en noten.
Ga zelf aan de slag
Wanneer je zelf kookt of bakt, weet je precies wat je in je gerecht doet. Kies je bijvoorbeeld voor kruiden in plaats van zout om je maaltijd op smaak te brengen? Door zelf aan de slag te gaan, word je bewuster van wat en hoeveel je eet. Daarnaast is het heel leuk om zelf in de keuken te staan. 

Download de Jumbo Foodcoach app

Wil jij in kleine stapjes naar een gezonder eetpatroon? Met support van Jumbo Foodcoach maak je jouw favoriete familiegerechten een tikkie gezonder.

Meer weten over Jumbo Foodcoach?

Wil jij in kleine stapjes naar een gezonder eetpatroon? Met support van Jumbo Foodcoach maak je jouw favoriete familiegerechten een tikkie gezonder. Laat je in de Jumbo Foodcoach app inspireren en verrassen door meer dan 1000 lekkere, gezonde, makkelijke en vegetarische recepten.

Download Jumbo Foodcoach Meer over Jumbo Foodcoach >

Blogs over gezonde voeding

Hoe maak je makkelijk een boodschappenlijstje? Jumbo Foodcoach geeft je vijf handige tips.

Lees verder >

Duurzaam eten is goed voor het klimaat, dierenwelzijn en je eigen gezondheid. Jumbo Foodcoach geeft je een aantal handige tips.

Lees verder >

Wil jij gezond én goedkoop eten? Jumbo Foodcoach geeft je vijf handige tips.

Lees verder >

Wist je dat het aanbevolen wordt om minstens 250 gram groente per dag te eten? Jumbo Foodcoach geeft je vijf handige tips.

Lees verder >