Makkelijk én gezond eten op drukke dagen

Handige tips hoe je makkelijk én gezond kunt eten op een drukke dag

Datum: 4 oktober 2021
Auteur: Sabine van de Ketterij

Heb je ook wel eens van die dagen dat je van hot naar her vliegt: werken, sporten en vrienden bezoeken. Op zo’n drukke dag is het verleidelijk een snelle snack te pakken of een maaltijd af te halen. Het zijn vaak niet de gezondste keuzes. Wist je dat het ook anders kan? Gezond eten hoeft niet meer tijd te kosten. Jumbo Foodcoach geeft je vijf tips zodat je makkelijk én gezond kunt eten op een drukke dag.

Makkelijk én gezond eten op drukke dagen: vijf handige tips 

Plannen
Op een drukke dag heb je vaak geen tijd om te bedenken wat je wilt eten en om boodschappen te doen. Maak daarom al aan het begin van de week een planning voor wat je wilt eten. Check je voorraadkast, maak een boodschappenlijstje en doe je boodschappen alvast. Zo heb je altijd een gezonde optie in huis en voorkom je dat je op drukke dagen alsnog boodschappen moet doen of naar een snelle snack grijpt. Onthoud: een goede voorbereiding is het halve werk!
Voorbereiden 
Heb je op bepaalde dagen meer tijd voor een goede voorbereiding? Benut de tijd door bijvoorbeeld al snacks voor de rest van de week te bereiden. Staat er rauw fruit of groente op de planning? Was en snijd het alvast en doe het in bewaarbakjes. Zo kun je het snel pakken en eten wanneer je weinig tijd hebt. Of maak alvast porties ongezouten noten. Heb je zin in iets hartigs tussendoor? Dan staat een portie ongezouten noten voor je klaar.
Soep en pastasauzen
Heb je tijd en groenten over? Maak dan een grote pan soep. Het voordeel is dat je soep makkelijk kunt bewaren in de koelkast of vriezer. Ideaal om op drukke dagen op terug te vallen. Hetzelfde geldt voor pastasauzen. Je hoeft op een drukke dag dan alleen nog pasta te koken en de pastasaus warm je eenvoudig op. Zo heb je ook op drukke dagen een gezonde maaltijd.
Bewaarbakjes
Wanneer je je best hebt gedaan om iets lekkers te maken, is het ook belangrijk dat je het goed bewaart. Zorg dat je het eten in goed afsluitbare bakjes doet die geschikt zijn voor de vriezer en in de magnetron kunnen. Neem je je heerlijk bereide eten op drukke dagen mee? Let er dan op dat de bakjes niet lekken.
Tijd maken
Heb je soms het gevoel dat je op een drukke dag geen tijd hebt om te eten? Dan kan het helpen om eetmomenten in je agenda te plannen. Zorg ervoor dat je je maaltijd tijdens het geplande eetmoment aan tafel opeet. Op deze manier eet je bewuster en langzamer én voorkom je dat je te veel eet. Nog een tip: schep in de keuken op, zodat je niet de hele tafel hoeft te dekken. Dat bespaart tijd. Ook voorkom je dat je aan tafel nog een keer opschept.

Download de Jumbo Foodcoach app

Wil jij in kleine stapjes naar een gezonder eetpatroon? Met support van Jumbo Foodcoach maak je jouw favoriete familiegerechten een tikkie gezonder.

Meer weten over Jumbo Foodcoach?

Wil jij in kleine stapjes naar een gezonder eetpatroon? Met support van Jumbo Foodcoach maak je jouw favoriete familiegerechten een tikkie gezonder. Laat je in de Jumbo Foodcoach app inspireren en verrassen door meer dan 1000 lekkere, gezonde, makkelijke en vegetarische recepten.

Download Jumbo Foodcoach Meer over Jumbo Foodcoach >

Blogs over gezonde voeding

Wil jij gezond én goedkoop eten? Jumbo Foodcoach geeft je vijf handige tips.

Lees verder >

Wil jij graag gezond eten, maar weet je het lastig om het vol te houden? Jumbo Foodcoach helpt je en geeft je vijf handige tips.

Lees verder >

Wil jij weten waar je op moet letten bij het lezen van een etiket? Jumbo Foodcoach helpt je en geeft je handige tips.

Lees verder >

Wil jij graag gezond eten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Jumbo Foodcoach helpt je en geeft je vijf handige tips.

Lees verder >