Omgaan met verleiding van ongezond eten

Vijf handige tips hoe je sneller een appel in plaats van zak chips pakt

Datum: 4 oktober 2021
Auteur: Eilish Hazelaar

Wist je dat je dagelijks honderden keuzes maakt over voeding? Veel van deze keuzes maak je onbewust. Toch kun je ook deze keuzes beïnvloeden en ervoor zorgen dat je de verleiding van een zak chips of snoepjes makkelijker weerstaat. Jumbo Foodcoach geeft je vijf handige tips.

Geen chips, maar een appel: vijf handige tips 

Slaap voldoende
Zorg dat je voldoende slaapt, want een bewuste keuze maken over voeding kost energie. Wanneer je een aantal slechte nachten hebt gehad, heb je minder energie. Je denkt minder bewust na over de keuzes die je maakt, waardoor het moeilijker wordt om de verleiding van de zak chips of koekjes te weerstaan.
Eet op tijd
Ben jij ook weleens geneigd om meer ongezonde producten te kopen als je met een lege maag moet beslissen wat je gaat eten? Dat is niet gek. Honger is een slechte raadgever op dat gebied. Door het gevoel van honger snakt je lichaam sneller naar calorieën en suikers en ben je vatbaar voor impulsieve aankopen. Eet op tijd, zodat je bewustere keuzes kunt maken.
Plan vooruit
Je herkent het vast: na een drukke werkdag heb je geen zin meer om nog te bedenken wat je wilt eten en boodschappen te doen. In plaats daarvan laat je een pizza thuisbezorgen. Met de maaltijdplanner van Jumbo Foodcoach hoef je die pizza niet meer te bestellen en kun je je maaltijden eenvoudig vooruit plannen. Zo hoef je op een drukke werkdag niet meer te bedenken wat je gaat eten en ook geen boodschappen meer te doen, maar heb je toch een gezonde maaltijd op tafel staan.
Wees slimmer dan de verleiding
Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten. Het klinkt eenvoudig, maar zo is het wel. Maak het jezelf gemakkelijk door geen ongezonde producten in je directe omgeving te hebben of verleidingen uit de weg te gaan. Heb je een droppot midden in de woonkamer staan? Zet deze op een plek uit het zicht. Bovendien is er in de woonkamer dan plek voor een heerlijke fruitschaal. Of loop je door de supermarkt? Sla het gangpad met koekjes dan een keer over.
Zoek afleiding
Merk je dat je zin hebt in snoep, snacks, frisdrank of alcohol terwijl je er eigenlijk vanaf wilt blijven? Door je aandacht op iets anders te richten, verdwijnt de drang naar het ongezonde vanzelf naar de achtergrond. Speel een spelletje op je telefoon, ga een stukje wandelen of bel een vriend of vriendin op.

Download de Jumbo Foodcoach app

Wil jij in kleine stapjes naar een gezonder eetpatroon? Met support van Jumbo Foodcoach maak je jouw favoriete familiegerechten een tikkie gezonder.

Meer weten over Jumbo Foodcoach?

Wil jij in kleine stapjes naar een gezonder eetpatroon? Met support van Jumbo Foodcoach maak je jouw favoriete familiegerechten een tikkie gezonder. Laat je in de Jumbo Foodcoach app inspireren en verrassen door meer dan 1000 lekkere, gezonde, makkelijke en vegetarische recepten.

Download Jumbo Foodcoach Meer over Jumbo Foodcoach >

Blogs over gezonde voeding

Duurzaam eten is goed voor het klimaat, dierenwelzijn en je eigen gezondheid. Jumbo Foodcoach geeft je een aantal handige tips.

Lees verder >

Wil jij graag gezond eten, maar weet je het lastig om het vol te houden? Jumbo Foodcoach helpt je en geeft je vijf handige tips.

Lees verder >

Wil jij weten waar je op moet letten bij het lezen van een etiket? Jumbo Foodcoach helpt je en geeft je handige tips.

Lees verder >

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor gezonde voeding. Wanneer kinderen van jongs af aan gezonde eetgewoonten aanleren, helpt dat bij het ontwikkelen van een gezond eetpatroon.

Lees verder >