Slim boodschappen doen: 5 voordelen

Datum: 15 november 2021
Door: Jumbo Foodcoach

Jumbo Foodcoach helpt je slim en makkelijk boodschappen te doen. Dat wil toch iedereen?

Vijf voordelen van slim boodschappen doen met Jumbo Foodcoach:

Makkelijk recepten kiezen
Jumbo Foodcoach kiest voor jou automatisch de juiste producten die passen bij de ingrediënten van je recept én je voedingsplan. 
Maak makkelijk je boodschappenlijstje
In de Jumbo Foodcoach app maak je makkelijk je boodschappenlijstje. Je kunt je boodschappen doen bij een Jumbo winkel in de buurt of ze eenvoudig thuis laten bezorgen. 
Boodschappen altijd binnen twee weken in huis
Het kan voorkomen dat Jumbo Foodcoach producten voorstelt die niet in jouw Jumbo winkel te verkrijgen zijn. Wellicht hebben we een alternatief voor je. Anders halen we het gewenste product binnen twee weken in huis.
Gevarieerde maaltijden
In de Jumbo Foodcoach app heb je de keuze uit 600 unieke topsportrecepten. Zo ontdek je maaltijden waar je zelf misschien niet aan gedacht zou hebben. Het maakt lekker en gezond eten extra leuk! 
Restjes
Heb je restjes? Gooi ze niet weg, maar wees creatief. Wij dagen je uit om met de optie ‘Foodcoach je eigen maaltijd’ een goede maaltijd van je restjes te maken.

Download de Jumbo Foodcoach app

Met de Jumbo Foodcoach app krijg je voedingsadvies op maat om je doelen sneller te bereiken. 

Zo lees je handig de verpakking van een product

Heb je dat ook weleens: dat je in de supermarkt staat en een verpakking leest, maar niet precies weet waar je moet kijken? Wij helpen je met het leren lezen van een verpakking van een product. Er staat namelijk een heleboel nuttige informatie op. Wat betreft je gezondheid zijn er drie belangrijke onderdelen.

Kijk goed naar de voedingswaardetabel. Hierin staat uitgelegd hoeveel energie en andere voedingsstoffen er in een product zitten. Zo kun je producten met elkaar vergelijken. Doe dit altijd per 100 gram. De portiegrootte van een soortgelijk product is namelijk niet altijd hetzelfde. Een tip: ga over het algemeen voor producten met zo min mogelijk suiker en zout en zoveel mogelijk vezels.

Op de ingrediëntenlijst zie je welke ingrediënten in het product zitten. Let goed op de volgorde: het eerste ingrediënt is het ingrediënt dat het meeste voorkomt in een product. Verder raden we je aan producten te eten met een zo kort mogelijke ingrediëntenlijst. Producten met een lange ingrediëntenlijst zijn vaak sterk bewerkt. Ook vind je op de ingrediëntenlijst de allergenen terug. Fabrikanten zijn verplicht om de allergenen duidelijk op de verpakking te vermelden. Vaak is het ingrediënt dat een allergeen bevat dikgedrukt.

Als laatste is het belangrijk dat je weet hoe je een product het best kunt bewaren en tot wanneer je het kunt opeten. Producten die een houdbaarheidsdatum met ‘ten minste houdbaar tot’ hebben, kun je vaak ook nog wel enige tijd na de houdbaarheidsdatum opeten. Gebruik vooral je eigen zintuigen. Kijk, ruik en proef zelf. Als het product geen afwijkingen vertoont, kun je het nog prima eten.  

Dat geldt niet voor verpakkingen van producten waarop staat ‘te gebruiken tot’. Deze producten kun je uiterlijk opeten tot de datum op de verpakking. Is het product over datum? Gooi het dan weg.

Slim boodschappen doen voor één persoon

Het kan lastig zijn om slim boodschappen te doen voor één persoon. Veel producten zijn of lijken voor een groter huishouden. Wil je toch slim boodschappen doen voor één persoon? Probeer dan extra goed na te gaan wat je nog in huis hebt. Zo voorkom je dat je dingen koopt die je nog had en over datum raken. 

Jumbo Foodcoach adviseert dagelijks 250 gram groente te eten. De voorgesneden mixen van Jumbo zijn vaak in porties van 250 gram te koop. Het lijkt misschien veel, maar eigenlijk is het ideaal voor een éénpersoonshuishouden.

Nog een tip: maak zoveel mogelijk gebruik van je diepvries. De meeste producten of restjes kun je al gauw minimaal drie maanden langer bewaren. Verdeel het voordat je het invriest in porties, zodat je niet de hele verpakking hoeft te ontdooien wanneer je het wil gebruiken.

Hardlopen en voeding

Samen met Hardlopen.nl hebben wij voor jou 7 stappen geformuleerd die je helpen je eetroutine te optimaliseren. Kleine praktische stappen die een groot verschil maken. Kijk op Hardlopen.nl voor meer inspiratie en fijne hardloopkilometers.

Bekijk het stappenplan op Hardlopen.nl

Jumbo Foodcoach voor de fanatieke sporter

Is een gezondere leefstijl jouw doel? Jumbo Foodcoach geeft je een persoonlijk weekmenu om beter te sporten. En dat met lekkere, gevarieerde en makkelijke recepten. De app is beschikbaar voor sporten zoals fitnessers, wielrenners, hockeyers en hardlopers. 

Ontdek Jumbo Foodcoach

Complete maaltijden bestel je zo

Wil je jouw sportprestaties verbeteren en tóch lekker eten tijdens de barbecue? Dat kan met de Foodcoach recepten.

Is brood nu gezond of niet? Er bestaan veel fabels en feiten over brood, maar één feit is dat brood voor sporters een nodige bron van koolhydraten en vezels is.

Zes recepten gebaseerd op de verse oogst van het voorjaar. Deze zes recepten dienen als suggestie voor een dagmenu: voor elk eetmoment één recept.

Hoe ziet het ideale eetpatroon eruit als je lekker veel sport? Hoeveel eetmomenten heb je dan nodig? Wat kun je dan het beste eten? Dat laten we in 5 stappen aan je zien.

Hoe kun jij nou slim boodschappen doen en makkelijke gezonde recepten vinden? Daar helpt de Jumbo Foodcoach app bij. Ontdek de voordelen van deze handige app.

Als je genoeg energie hebt, haal jij het maximale uit je training. Maar hoe zorg je ervoor dat je voldoende energie hebt als je op de fiets springt of je hardloopschoenen aantrekt?

Twijfel jij of je voor of na het sporten te veel of te weinig hebt gegeten? Jumbo Foodcoach kan jou hierin adviseren. Zo helpt de app je om je energiebalans te managen.

Een goed herstel na je training is minstens zo belangrijk als de training zelf. Alleen dankzij goed herstellen kun je jouw prestaties verbeteren. Ontdek de tips.

Hoe krijg jij je weerstand op orde? Ontdek hoe jij optimaal bestand bent tegen virussen, bacteriën en ziekten. Het immuunsysteem doet zijn werk als je zoveel mogelijk gezond en gevarieerd eet.

Wist je dat Primož Roglič 15 bidons leegdrinkt tijdens een zware etappe in de Tour de France? Net als voor Roglič is het voor jou belangrijk om voldoende te drinken tijdens het sporten.