Tips

Gezond én goedkoop eten

Elke dag een gezonde en goedkope maaltijd op je bord

Datum: 12 oktober 2021
Auteur: Eilish Hazelaar

Wil je lekker in je vel zitten en goed voor jezelf zorgen? Dan is het belangrijk dat je gezond eet. Maar de prijs van groenten en fruit kan een struikelblok zijn. Gelukkig zijn er genoeg manieren om ervoor te zorgen dat je elke dag een gezonde en lekkere, maar ook betaalbare maaltijd kunt nuttigen. Jumbo Foodcoach geeft je vijf handige tips.  

Gezond én goedkoop eten: vijf handige tips 

Plan je maaltijden vooruit
Met de maaltijdplanner van Jumbo Foodcoach plan je je maaltijden een paar dagen vooruit. Zo ben je niet alleen voordeliger uit, maar kun je je maaltijden ook op elkaar afstemmen. Bijvoorbeeld: vandaag hutspot en morgen met de restjes wortel een wortelsoep. Zo hoef je niets weg te gooien, maar benut je de ingrediënten optimaal. Ook kun je eventueel grotere verpakkingen kopen als je al weet wat je de rest van de week gaat eten. Deze zijn vaak goedkoper dan kleinere porties.  

Let op aanbiedingen
Wil je graag geld besparen? Dan kunnen aanbiedingen heel interessant zijn. Denk wel goed na of je het product ook echt nodig hebt en voor langere tijd houdbaar is, zoals rijst, pasta en ingevroren groenten. Houd de week- en seizoensaanbiedingen van Jumbo goed in de gaten.

Wil je een product in de aanbieding dat de houdbaarheidsdatum nadert? Controleer eerst of het product in je weekplanning past. Zo ja? Dan heb je een goede deal te pakken. Heb je toch producten die over datum zijn of waarvan de kwaliteit minder wordt? Gooi ze niet direct weg, maar kijk of je er nog iets anders mee kunt doen. Zo kun je fruit dat zacht is geworden prima gebruiken voor in je smoothie.

Peulvruchten: lekker, gezond én goedkoop
Ben je op zoek naar lekkere, gezonde én goedkope producten? Probeer dan eens peulvruchten, zoals kikkererwten, zwarten bonen en linzen. Die zijn gunstig voor het cholesterol en verkleinen zo de kans op verschillende aandoeningen. Een portie peulvruchten per week is goed voor je. En wist je dat peulvruchten voor een gezond diner prima vervangers zijn voor je koolhydraatbron (aardappelen, pasta) en eiwitten (vlees, vis)?
Gebruik je diepvries
Wist je dat diepvriesgroenten niet alleen langer houdbaar, maar vaak ook goedkoper zijn? En ze bevatten ook nog eens evenveel gezonde voedingsstoffen als verse groenten. Controleer alleen of diepvriesgroenten geen extra toevoegingen bevatten, zoals extra suiker of zout. Wil je zeker weten dat je de gezondste keuze maakt? Met ‘Wisselen’ in de Jumbo Food coach app kies je het gezondste alternatief voor je producten.
Wees creatief
Het vraagt soms wat creativiteit of kost meer tijd, maar het is heel eenvoudig om gezonde en betaalbare keuzes te maken. Let maar eens op: zelf aardappelen schillen is goedkoper dan geschilde aardappelen kopen. Voor volkorenbrood betaal je vaak minder dan brood met zaden of pitten. En vis uit de diepvries is goedkoper dan verse vis. Zo bespaar je simpel op je boodschappen en blijf je toch gezond eten. Wie wil dat nou niet?

Download de Jumbo Foodcoach app

Wil jij in kleine stapjes naar een gezonder eetpatroon? Met support van Jumbo Foodcoach maak je jouw favoriete familiegerechten een tikkie gezonder.

Meer weten over Jumbo Foodcoach?

Wil jij in kleine stapjes naar een gezonder eetpatroon? Met support van Jumbo Foodcoach maak je jouw favoriete familiegerechten een tikkie gezonder. Laat je in de Jumbo Foodcoach app inspireren en verrassen door meer dan 1000 lekkere, gezonde, makkelijke en vegetarische recepten.

Download Jumbo Foodcoach Meer over Jumbo Foodcoach >

Blogs over gezonde voeding

Gezond eten is leuk. Maar hoe houd je het vol? Met deze tips van Jumbo Foodcoach gaat het jou lukken.

Lees verder >

De manier waarop jij je huis inricht, kan van grote invloed zijn of je gezond of minder gezond eet. Jumbo Foodcoach geeft je vijf handige tips. 

Lees verder >

Wil jij weten waar je op moet letten bij het lezen van een etiket? Jumbo Foodcoach helpt je en geeft je handige tips.

Lees verder >

Wil jij graag gezond eten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Jumbo Foodcoach helpt je en geeft je vijf handige tips.

Lees verder >