Foodcoach sportvoeding

Sportvoeding kan van alles zijn. Zo heb je energierepen, gelletjes en sportdranken die je gebruikt speciaal voor het sporten. Of eiwitshakes die je pakt na je inspanning. Maar sportvoeding kan ook een ‘normale’ maaltijd zijn. Met de Jumbo Foodcoach app tover jij je favoriete maaltijd met een paar kleine aanpassingen om tot je ideale sportmaaltijd. Zo geniet je van sporten en gezonde voeding. 

Sporten en voeding Sportvoedingadvies Sportvoeding duursport

Sporten en voeding

De combinatie sporten en gezonde voeding is belangrijk. Met gezonde voeding krijg je alle voedingsstoffen binnen die nodig hebt om het beste uit je training te halen. Maar als we het hebben over sporten en voeding is het als sporter soms verstandig om niet de gezondste keuze te maken. Dat klinkt gek, maar we leggen je uit hoe het zit. 

Sommige sporters kunnen voor een inspanning beter geen volkorenbrood eten. In hun geval is het niet de ideale voeding voor sporten. De vezels in het brood kunnen maagdarmklachten tijdens de inspanning veroorzaken. En waar suikerrijke producten normaal worden afgeraden, kun je als sporter tijdens een langdurige inspanning een suikerrijke snack goed gebruiken. Deze geeft je energie die je direct tijdens het sporten kan gebruiken. Het is de ideale sportvoeding voor de duursport, zoals wielrennen of mountainbiken.

Sportvoedingsadvies met Jumbo Foodcoach

Voeding en sport: Jumbo Foodcoach helpt je om de juiste voeding voor, tijdens en na het sporten binnen te krijgen. De app geeft je een persoonlijk sportvoedingsadvies om meer resultaat uit je sport te halen. Dat verschilt per sport en per persoon. Sportvoeding voor duursporters, zoals wielrenners, is anders dan sportvoeding voor een gewichtheffer. 

Wil je op dieet met sportvoeding om af te vallen? Jumbo Foodcoach helpt momenteel enkel om in energiebalans te blijven. Dat betekent dat je gewicht stabiel blijft. Wil je toch afvallen? Zorg dan dat je je laat begeleiden door een sportdiëtist en krijg sportvoedingsadvies op maat. 

Natuurlijk kan je dan ook Jumbo Foodcoach gebruiken. Maar bedenk goed dat te veel afvallen in een korte tijd zorgt voor verminderde prestaties zowel tijdens als na het sporten. Denk aan een minder goed herstel en verminderde concentratie. Gaat het over sporten en voeding? Dan adviseren wij je om rondom een inspanning altijd voldoende te eten.

Sportvoeding duursport 

Duizeligheid, pijnlijke spieren en een waas voor je ogen. Het zijn de verschijnselen van een hongerklop: het moment waarop je helemaal door je koolhydraatvoorraden heen bent. Koolhydraten heb je nodig om op hoge intensiteit in te spannen. Vooral bij duursporten als wielrennen, mountainbiken en hardlopen kan het voor komen.

Sporten en voeding kan je niet los zien van elkaar: Jumbo Foodcoach adviseert wat je tijdens je training aan koolhydraten moet nemen, zodat je op je fiets niet zonder energie komt te staan. Ga je maximaal twee uur intensief trainen? Dan raad Jumbo Foodcoach je aan om minimaal 20 gram koolhydraten per uur te pakken. Bij inspanningen langer dan twee uur is het advies minimaal 40 gram per uur.

Voeding en sport: vijf handige snacks tijdens de inspanning:
- Isotone sportdrank
- Ontbijtboek
- Energiereep
- Krentenbol
- Eierkoek

Voeding voor sporten

Wanneer je gaat sporten, wil je voldoende energie hebben. Deze energie haalt je lichaam onder andere uit koolhydraten. De koolhydraten worden beperkt opgeslagen in je spieren en lever. Wil je goede voeding voor sporten? Zorg ervoor dat de voorraden gevuld zijn voordat je gaat sporten. Je hebt dan voldoende energie om ongeveer anderhalf uur te sporten. Let op: wanneer je te kort voor het sporten nog eet, kan je maagdarmklachten krijgen. De kans hierop verklein je door je laatste grote maaltijd twee tot drie uur voordat je gaat sporten te nuttigen. Zo stem je je voeding en sport goed op elkaar af.

Veelgestelde vragen

Wat is Jumbo Foodcoach?

Waarom komt Jumbo nu met Jumbo Foodcoach?

Wie kan Jumbo Foodcoach gebruiken?

Hoe kan ik mij laten coachen door Jumbo Foodcoach?

Waarom is het managen van mijn energiebehoefte per dag belangrijk?

Voor welke sporten is de Jumbo Foodcoach app beschikbaar?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Andere vraag?

Stel al je vragen over Jumbo Foodcoach aan onze klantenservice. We helpen je graag!

Algemeen

Voedingsschema Sportmaaltijden Sporten & eiwitten

Voetbal

Voetbal en voeding

Hardlopen

Eten voor hardlopers Hardlopen ontbijt Hardlopen vooraf Hardlopen achteraf

Wielrennen

Sportvoeding wielrennen Wielrennen ontbijt Wat eten wielrenners tijdens een tour

Fitness

Sportvoeding fitness Fitnessmaaltijd Fitness voedingsschema Fitness koolhydraten Fitness eiwitten Fitnessontbijt Fitness krachttraining Fitness krachttraining ontbijt Fitness krachttraining voedingsschema