Hoeveel gram eiwitten per dag voor fitness?

Jumbo Foodcoach helpt je jouw doelen te bereiken

Datum: 18-05-2021
Door: Jumbo Foodcoach

Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam. Ze helpen bij het herstel en de opbouw van je spieren. Maar hoe zit het nou precies en hoeveel eiwitten per dag moet ik als fitnesser nemen?

Eiwitten voor fitnessers: uitleg in vijf stappen

Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam. Het herstel en de opbouw van spieren is een proces dat voortdurend gaande is. Om het proces te optimaliseren, is het belangrijk om verspreid over de dag de juiste hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. Jumbo Foodcoach helpt je hierbij en rekent uit hoeveel eiwitten per dag je als man of vrouw voor fitness moet binnenkrijgen. 

Herstel van spieren
Hoeveel eiwitten je per dag als fitnesser nodig hebt, hangt mede af van de type training. Vooral bij krachttraining kunnen er door de inspanning kleine scheurtjes in de spieren ontstaan. Eiwitten zijn belangrijk voor het herstellen van deze scheurtjes en helpen daarnaast bij de opbouw van spiermassa. 
Voortdurende opbouw en afbraak van spieren
Het gaat niet alleen om hoeveel eiwitten per dag jij als fitnesser nodig hebt. Minstens net zo belangrijk is wanneer je deze eiwitten binnenkrijgt. Het herstel en de opbouw van je spieren is een proces dat voortdurend gaande is. Daarom is het belangrijk om je eiwitten verspreid over de dag te nemen.
Spreiding van eiwitten over je maaltijden
Tijdens welke maaltijd neem jij de meeste eiwitten: ontbijt, lunch of diner? Probeer het aantal eiwitten dat je per dag nodig hebt te spreiden over meerdere maaltijden. Zo optimaliseer je het proces van het herstel en de opbouw van je spieren.
Wel of geen extra eiwitsupplementen
Als fitnesser wil je voldoende eiwitten binnenkrijgen om goed te herstellen. Maar heb je daarvoor extra eiwitsupplementen, zoals shakes, nodig? Jumbo Foodcoach zorgt voor voldoende eiwitten per maaltijdmoment en gaat ervan uit dat de basisvoeding het belangrijkste is om optimaal te kunnen presteren. Je hebt dus geen eiwitsupplementen meer nodig.
Stem de hoeveelheid eiwitten af op je training
Weet jij hoeveel eiwitten je per dag als man of vrouw voor fitness nodig hebt? Het kan lastig zijn om je maaltijden goed af te stemmen op je trainingen. Jumbo Foodcoach rekent voor jou uit hoeveel macronutriënten, waaronder eiwitten, je per dag nodig hebt en hoe je die het best kunt spreiden over de dag. 

Download de Jumbo Foodcoach app

Met de Jumbo Foodcoach app krijg je voedingsadvies op maat om je doelen sneller te bereiken. 

Moeten vrouwen per dag net zoveel eiwitten voor fitnesss eten als mannen?

Veel vrouwen zijn huiverig voor krachttraining, omdat ze bang zijn groot of breed te worden. Dat is nergens voor nodig. Vrouwen hebben minder aanleg om spieren op te bouwen dan mannen. Bovendien kost het opbouwen van spieren tijd en moeite. Het is niet zo dat je er na een aantal krachttrainingen uitziet als een bodybuilder. 

Maar ook als vrouw kun je prima sterker worden en de spieropbouw stimuleren. Vraag je je af hoeveel eiwitten je moet eten om te herstellen van een pittige training? De Jumbo Foodcoach app rekent het voor je uit en geeft je een heleboel maaltijdsuggesties. Zo krijg jij op een lekkere en gezonde manier je eiwitten binnen. Ook kun je zelf een lievelingsgerecht invoeren om te kijken of die voldoet aan de criteria. Met een paar heel kleine aanpassingen heb je misschien wel je ideale fitness-ontbijt.

Hardlopen en voeding

Samen met Hardlopen.nl hebben wij voor jou 7 stappen geformuleerd die je helpen je eetroutine te optimaliseren. Kleine praktische stappen die een groot verschil maken. Kijk op Hardlopen.nl voor meer inspiratie en fijne hardloopkilometers.

Bekijk het stappenplan op Hardlopen.nl

Jumbo Foodcoach voor de fanatieke sporter

Is een gezondere leefstijl jouw doel? Jumbo Foodcoach geeft je een persoonlijk weekmenu om beter te sporten. En dat met lekkere, gevarieerde en makkelijke recepten. De app is beschikbaar voor sporten zoals fitnessers, wielrenners, hockeyers en hardlopers. 

Ontdek Jumbo Foodcoach

Meer recepten met eiwitten

Wil je jouw sportprestaties verbeteren en tóch lekker eten tijdens de barbecue? Dat kan met de Foodcoach recepten.

Is brood nu gezond of niet? Er bestaan veel fabels en feiten over brood, maar één feit is dat brood voor sporters een nodige bron van koolhydraten en vezels is.

Zes recepten gebaseerd op de verse oogst van het voorjaar. Deze zes recepten dienen als suggestie voor een dagmenu: voor elk eetmoment één recept.

Hoe ziet het ideale eetpatroon eruit als je lekker veel sport? Hoeveel eetmomenten heb je dan nodig? Wat kun je dan het beste eten? Dat laten we in 5 stappen aan je zien.

Hoe kun jij nou slim boodschappen doen en makkelijke gezonde recepten vinden? Daar helpt de Jumbo Foodcoach app bij. Ontdek de voordelen van deze handige app.

Als je genoeg energie hebt, haal jij het maximale uit je training. Maar hoe zorg je ervoor dat je voldoende energie hebt als je op de fiets springt of je hardloopschoenen aantrekt?

Twijfel jij of je voor of na het sporten te veel of te weinig hebt gegeten? Jumbo Foodcoach kan jou hierin adviseren. Zo helpt de app je om je energiebalans te managen.

Een goed herstel na je training is minstens zo belangrijk als de training zelf. Alleen dankzij goed herstellen kun je jouw prestaties verbeteren. Ontdek de tips.

Hoe krijg jij je weerstand op orde? Ontdek hoe jij optimaal bestand bent tegen virussen, bacteriën en ziekten. Het immuunsysteem doet zijn werk als je zoveel mogelijk gezond en gevarieerd eet.

Wist je dat Primož Roglič 15 bidons leegdrinkt tijdens een zware etappe in de Tour de France? Net als voor Roglič is het voor jou belangrijk om voldoende te drinken tijdens het sporten.