Loading...

4x Goudeerlijk brood voor extra kracht

Datum: 2 april 2021
Door: Jumbo Foodcoach

Is brood nu gezond of niet? Er bestaan veel fabels en feiten over brood, maar één feit is dat brood voor sporters een nodige bron van koolhydraten en vezels is. Maar welk brood moet je dan kiezen? En hoe beleg je je boterhammen?

Met Goudeerlijk brood heb je in ieder geval brood van de beste ingrediënten in handen. Brood van bakkerskwaliteit dat vol met goede voedingsstoffen zit. Een prima onderdeel van je menu als je regelmatig sport. Welk beleg je kiest, is natuurlijk ook van belang. Daarom delen we graag vier heerlijke broodrecepten voor sporters.

Download de Jumbo Foodcoach app

Met de Jumbo Foodcoach app krijg je voedingsadvies op maat om je doelen sneller te bereiken. 

Donker meergranen sandwich met smeerkaas, kipfilet, tomaat en komkommer

Ook voor sporters is een gezonde basisvoeding ontzettend belangrijk. Dit meergranenbrood wordt gemaakt van volkorenmeel. Dat is een van de gezondste keuzes die je kunt maken als het om brood gaat, doordat het zo rijk is aan vezels en het een verzadigend gevoel geeft. Steven eet dit brood graag in combinatie met cottage cheese en groente.

Bekijk het recept Bestel dit brood

Wit tijgerbrood met pindakaas en hagelslag

Witbrood bestaat uit zogenoemde geraffineerde granen. Door deze bewerking bevat dit brood minder vezels dan bijvoorbeeld een volkorenbrood. Voor sporters kan het gedurende zware trainingsperiodes of een zware etappe zinvol zijn om niet te grote hoeveelheden vezels te eten. Bijvoorbeeld als een renner gevoelig is voor darmklachten, zoals krampen, steken, diarree etc. tijdens inspanning. Jos eet dit brood graag in combinatie met appelstroop en peer voor een zware inspanning. Zo beperkt hij de kans op maagdarmklachten tot een minimum. 

Bekijk het recept Bestel dit brood

Licht meerzadenbrood met roomkaas en bosbessenjam

Dit brood bevat relatief weinig vezels. Voedingsvezels zijn belangrijk voor een goede gezondheid. Ze helpen het milieu in de darmen gezond te houden, waardoor we ons fit en energiek voelen. Maar deze voedingsvezels zorgen er ook voor dat je eten langzamer wordt opgenomen. Maar voedingsvezels zijn ook vaak de oorzaak van maag- en darmklachten. Dat maakt dit brood, met een lager vezelgehalte, ideaal voor een intensieve etappe. Mike eet dit brood graag volgens onderstaand Jumbo Foodcoach recept.

Bekijk het recept Bestel dit brood

Brood met gemberjam, kipfilet en kiemgroenten

Als je de komende uren nog niet op de fiets stapt, is dit volkorenbrood een goede start van de dag. De vezels zorgen voor een goede darmwerking en worden langzaam opgenomen in je lichaam. Daardoor heb je een constante toevoer van brandstof. Wout eet dit brood graag als kick-start van zijn dag met gegrilde groenten, Italiaanse kruiden en een gekookt eitje.

Bekijk het recept Bestel dit brood
Meer Foodcoach recepten? Download de Jumbo Foodcoach app >

Wil je jouw sportprestaties verbeteren en tóch lekker eten tijdens de barbecue? Dat kan met de Foodcoach recepten van Jumbo. De Jumbo Foodcoach maaltijden voldoen precies aan de voedingsbehoefte van jouw lichaam aan het begin van de avond, voor of na een training. 

Lees verder >

Is brood nu gezond of niet? Er bestaan veel fabels en feiten over brood, maar één feit is dat brood voor sporters een nodige bron van koolhydraten en vezels is.

Lees verder >

Zes recepten gebaseerd op de verse oogst van het voorjaar. Deze zes recepten dienen als suggestie voor een dagmenu: voor elk eetmoment één recept.

Lees verder >

Hoe ziet het ideale eetpatroon eruit als je lekker veel sport? Hoeveel eetmomenten heb je dan nodig? Wat kun je dan het beste eten? Dat laten we in 5 stappen aan je zien.

Lees verder >

Hoe kun jij nou slim boodschappen doen en makkelijke gezonde recepten vinden? Daar helpt de Jumbo Foodcoach app bij. Ontdek de voordelen van deze handige app.

Lees verder >

Als je genoeg energie hebt, haal jij het maximale uit je training. Maar hoe zorg je ervoor dat je voldoende energie hebt als je op de fiets springt of je hardloopschoenen aantrekt?

Lees verder >

Twijfel jij of je voor of na het sporten te veel of te weinig hebt gegeten? Jumbo Foodcoach kan jou hierin adviseren. Zo helpt de app je om je energiebalans te managen.

Lees verder >

Een goed herstel na je training is minstens zo belangrijk als de training zelf. Alleen dankzij goed herstellen kun je jouw prestaties verbeteren. Ontdek de tips.

Lees verder >

Hoe krijg jij je weerstand op orde? Ontdek hoe jij optimaal bestand bent tegen virussen, bacteriën en ziekten. Het immuunsysteem doet zijn werk als je zoveel mogelijk gezond en gevarieerd eet.

Lees verder >

Wist je dat Tom Dumoulin 15 bidons leegdrinkt tijdens een zware etappe in de Tour de France? Net als voor Dumoulin is het voor jou blangrijk om voldoende te drinken tijdens het sporten.

Lees verder >