Loading...

Een voedzaam voorjaarsrecept voor elk moment van de dag

Datum: 2 april 2021
Door: Jumbo Foodcoach

Wat eet je op welk moment van de dag? Het ideale eetpatroon is afhankelijk van je geslacht, lengte en gewicht, maar ook van hoe actief je overdag bent en hoeveel uur je slaapt. En natuurlijk welk seizoen het is. Daarom deelt Jumbo Foodcoach zes recepten gebaseerd op de verse oogst van het voorjaar.

Deze zes recepten dienen als suggestie voor een dagmenu: voor elk eetmoment één recept. Van aardbeien tot aubergine en van asperges tot wortel: je proeft het voorjaar, de hele dag door. Houd er rekening mee dat de recepten gebaseerd zijn op het volgende profiel:

• Vrouw, 37 jaar
• 179 cm, 64 kg
• Erg actief, maar zittend beroep
• 8 werkuren en 8 slaapuren per dag
• 11 sporturen per week
• intensieve cross-fittraining van 90 min. na het ontbijt (vóór de ochtendsnack)

Download de Jumbo Foodcoach app

Met de Jumbo Foodcoach app krijg je voedingsadvies op maat om je doelen sneller te bereiken. 

Havermoutpannenkoek met banaan en honing

Eetmoment - ontbijt 8 ingrediënten  30 min 

Met deze havermoutpannenkoeken als smakelijk ontbijt vul je je lege koolhydraatvoorraden na de nacht weer aan. Hierdoor kun je na je ontbijt een goede training neerzetten. 

Bekijk het recept

Limoenkwark met aardbeien, munt en walnootcrunch

Eetmoment - ochtendsnack 4 ingrediënten  5 min 

Deze frisse ochtendsnack bevat een flinke dosis eiwitten. Daarmee help je je spieren een handje met het herstel na een zware training.

Bekijk het recept

Stokbrood met hummus, avocado en tomaat

Eetmoment - lunch 6 ingrediënten  10 min 

Op zoek naar een lunch met een goede verhouding eiwit en koolhydraten? Dit gerecht met een groot glas water erbij is optimaal voor een verder herstel van iedere training.

Bekijk het recept

Gegrilde aubergine met volkoren couscous en tonijn

Eetmoment - middagsnack 8 ingrediënten  15 min 

Met deze middagsnack met Midden-Oosterse smaken zorg je ervoor dat je lichaam kan herstellen van de vorige training én je zet ook alvast een goede stap richting voldoende groente-inname.

Bekijk het recept

Witte asperges met ham en ei

Eetmoment - diner 6 ingrediënten  20 min 

Door verschillende soorten groente te eten, krijg je verschillende vitaminen en mineralen binnen. Daarmee ondersteun je je lichaam om optimaal te functioneren. Geniet daarom van deze unieke groente zolang het kan.

Bekijk het recept

Knoflookdip met toast en wortel

Eetmoment - avondsnack 6 ingrediënten  10 min 

Een heerlijke avondsnack om te herstellen van de dag. De langzame eiwitten ondersteunen  je spieren, ook gedurende de nacht, zo lang mogelijk in het herstelproces. Zo kun je er de volgende dag weer met volle kracht tegenaan.

Bekijk het recept
Meer Foodcoach recepten? Download de Jumbo Foodcoach app >

Wil je jouw sportprestaties verbeteren en tóch lekker eten tijdens de barbecue? Dat kan met de Foodcoach recepten van Jumbo. De Jumbo Foodcoach maaltijden voldoen precies aan de voedingsbehoefte van jouw lichaam aan het begin van de avond, voor of na een training. 

Lees verder >

Is brood nu gezond of niet? Er bestaan veel fabels en feiten over brood, maar één feit is dat brood voor sporters een nodige bron van koolhydraten en vezels is.

Lees verder >

Zes recepten gebaseerd op de verse oogst van het voorjaar. Deze zes recepten dienen als suggestie voor een dagmenu: voor elk eetmoment één recept.

Lees verder >

Hoe ziet het ideale eetpatroon eruit als je lekker veel sport? Hoeveel eetmomenten heb je dan nodig? Wat kun je dan het beste eten? Dat laten we in 5 stappen aan je zien.

Lees verder >

Hoe kun jij nou slim boodschappen doen en makkelijke gezonde recepten vinden? Daar helpt de Jumbo Foodcoach app bij. Ontdek de voordelen van deze handige app.

Lees verder >

Als je genoeg energie hebt, haal jij het maximale uit je training. Maar hoe zorg je ervoor dat je voldoende energie hebt als je op de fiets springt of je hardloopschoenen aantrekt?

Lees verder >

Twijfel jij of je voor of na het sporten te veel of te weinig hebt gegeten? Jumbo Foodcoach kan jou hierin adviseren. Zo helpt de app je om je energiebalans te managen.

Lees verder >

Een goed herstel na je training is minstens zo belangrijk als de training zelf. Alleen dankzij goed herstellen kun je jouw prestaties verbeteren. Ontdek de tips.

Lees verder >

Hoe krijg jij je weerstand op orde? Ontdek hoe jij optimaal bestand bent tegen virussen, bacteriën en ziekten. Het immuunsysteem doet zijn werk als je zoveel mogelijk gezond en gevarieerd eet.

Lees verder >

Wist je dat Tom Dumoulin 15 bidons leegdrinkt tijdens een zware etappe in de Tour de France? Net als voor Dumoulin is het voor jou blangrijk om voldoende te drinken tijdens het sporten.

Lees verder >