Loading...

5 Jumbo Foodcoach tips voor voldoende weerstand

Datum: 9 november 2020
Door: Jumbo Foodcoach

Als sporter vraag je veel van je lichaam. Daarbij speelt je immuunsysteem een belangrijke rol. Het beschermt je tegen allerlei virussen, bacteriën, ziekten en houdt je weerstand op peil, maar verzwakt als je veel sport en niet goed eet. Het immuunsysteem doet zijn werk het best als je zoveel mogelijk gezond en gevarieerd eet.

Vijf tips om voldoende weerstand op te bouwen:

Alle kleuren van de regenboog
Niemand vindt het lekker om elke dag hetzelfde te eten. Daar raak je snel op uitgekeken. Beter is het om zoveel mogelijk verschillende kleuren groenten en fruit te eten. Hierin zitten veel verschillende vitaminen en mineralen. Alsof je elke dag alle kleuren van de regenboog binnen krijgt.
Slapen
Tijdens je slaap produceert het immuunsysteem kleine eiwitten, zogenoemde cytokinen. Wanneer je ziek of geblesseerd bent, helpen deze cytokinen je lichaam bij het bestrijden van ontstekingen, infecties en trauma. Voldoende slapen ondersteunt je weerstand.
Bewegen
Bewegen heeft invloed op je immuunsysteem. Matig inspannende activiteiten versterken je afweersysteem, vooral bij ouderen en mensen met chronische aandoeningen. Het beschermt je tegen allerlei virussen, bacteriën, ziekten en houdt je weerstand op peil.
Plantaardige eiwitten
Eet jij wel plantaardige maar geen dierlijke eiwitten? Dan is gevarieerde voeding extra belangrijk. In plantaardige eiwitten zitten minder essentiële aminozuren dan in dierlijke eiwitten. Door verschillende plantaardige eiwitproducten te eten, krijg je toch het complete pakket aan essentiële aminozuren binnen
Vitamine D
Vitamine D zijn belangrijk voor een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. Ze zitten onder meer in vette vis. Een vette vis per week is volgens de richtlijnen erg goed voor je. Zo zet je een stap in de goede richting in je vitamine D inname. Jumbo Foodcoach heeft meerdere maaltijden waarin vitamine D verwerkt zitten. 

Download de Jumbo Foodcoach app

Met de Jumbo Foodcoach app krijg je voedingsadvies op maat om je doelen sneller te bereiken. 

Een goed immuunsysteem om beter te presteren

Als sporter vraag je veel van je lichaam. Je daagt jezelf uit om je persoonlijke doelen te halen en optimaal te presteren. Daarbij speelt je immuunsysteem een belangrijke rol. Het is je afweersysteem tegen allerlei virussen, bacteriën en ziekten.

Gezonde en gevarieerde voeding kan je, naast voldoende slaap, ontspanning en beweging, helpen om je immuunsysteem op orde te houden. Wissel af tussen verschillende groenten, fruit, zuivel en vegetarische, vlees- of visgerechten. Dat is niet alleen gezond, maar ook lekker.

Want zeg nou zelf: wie vindt het lekker om elke dag hetzelfde te eten? Daar raak je snel op uitgekeken. En nog een voordeel: als je veel verschillende kleuren groenten en fruit eet, krijg je ook veel verschillende vitaminen en mineralen binnen.

Jumbo Foodcoach adviseert je bij het op orde brengen van je basisvoeding. Hierdoor heb je geen vitaminepillen nodig. Wanneer je over een lange periode gezond en gevarieerd eet, krijg je allerlei gezonde voedingsstoffen binnen en heb je een grotere kans dat je immuunsysteem op orde blijft. Dit kan uiteindelijk bijdragen aan betere sportprestaties. 

Hardlopen en voeding

Samen met Hardlopen.nl hebben wij voor jou 7 stappen geformuleerd die je gaan helpen om je eetroutine te optimaliseren. Kleine praktische stappen die een groot verschil kunnen maken. Kijk op Hardlopen.nl voor nog meer inspiratie en fijne hardloopkilometers.

Bekijk het stappenplan op Hardlopen.nl

Jumbo Foodcoach voor de fanatieke sporter

Is een gezondere leefstijl jouw doel? Jumbo Foodcoach geeft je een persoonlijk weekmenu om beter te sporten. En dat met lekkere, gevarieerde en makkelijke recepten. De app is beschikbaar voor fitnessers, wielrenners, hockeyers en hardlopers. Andere sporten volgen.

Ontdek Jumbo Foodcoach

Kleurrijke recepten

Wil je jouw sportprestaties verbeteren en tóch lekker eten tijdens de barbecue? Dat kan met de Foodcoach recepten van Jumbo. De Jumbo Foodcoach maaltijden voldoen precies aan de voedingsbehoefte van jouw lichaam aan het begin van de avond, voor of na een training. 

Lees verder >

Is brood nu gezond of niet? Er bestaan veel fabels en feiten over brood, maar één feit is dat brood voor sporters een nodige bron van koolhydraten en vezels is.

Lees verder >

Zes recepten gebaseerd op de verse oogst van het voorjaar. Deze zes recepten dienen als suggestie voor een dagmenu: voor elk eetmoment één recept.

Lees verder >

Hoe ziet het ideale eetpatroon eruit als je lekker veel sport? Hoeveel eetmomenten heb je dan nodig? Wat kun je dan het beste eten? Dat laten we in 5 stappen aan je zien.

Lees verder >

Hoe kun jij nou slim boodschappen doen en makkelijke gezonde recepten vinden? Daar helpt de Jumbo Foodcoach app bij. Ontdek de voordelen van deze handige app.

Lees verder >

Als je genoeg energie hebt, haal jij het maximale uit je training. Maar hoe zorg je ervoor dat je voldoende energie hebt als je op de fiets springt of je hardloopschoenen aantrekt?

Lees verder >

Twijfel jij of je voor of na het sporten te veel of te weinig hebt gegeten? Jumbo Foodcoach kan jou hierin adviseren. Zo helpt de app je om je energiebalans te managen.

Lees verder >

Een goed herstel na je training is minstens zo belangrijk als de training zelf. Alleen dankzij goed herstellen kun je jouw prestaties verbeteren. Ontdek de tips.

Lees verder >

Hoe krijg jij je weerstand op orde? Ontdek hoe jij optimaal bestand bent tegen virussen, bacteriën en ziekten. Het immuunsysteem doet zijn werk als je zoveel mogelijk gezond en gevarieerd eet.

Lees verder >

Wist je dat Tom Dumoulin 15 bidons leegdrinkt tijdens een zware etappe in de Tour de France? Net als voor Dumoulin is het voor jou blangrijk om voldoende te drinken tijdens het sporten.

Lees verder >