< Bekijk alle onderwerpen

Nieuwe regels rondom alcoholverkoop

Op 1 juli 2021 is de voormalige Drank- en Horecawet vervangen door de Alcoholwet. Hiermee gaat een aantal inhoudelijke wijzigingen gepaard, zoals een leeftijdsverificatiesysteem en het verbod op verkoop van sterk alcoholhoudende dranken (> 15%). Wat de Alcoholwet precies betekent voor de drankverkoop in onze winkels en op Jumbo.com, lees je hier.

Verkoop in de winkel

Wij mogen geen sterke drank meer verkopen in onze winkels. Onder sterke drank vallen alle producten met méér dan 15% alcohol, met uitzondering van port, sherry en vermouth. De leeftijdscontrole blijft zoals deze was: de koper moet 18 jaar of ouder zijn en tot 25 jaar moet je je kunnen legitimeren.

Verkoop op afstand

Wanneer je je alcoholhoudende drank online bestelt via Jumbo.com of de app, dan hanteren we een leeftijdsverificatiesysteem op zowel het moment van aankoop als op het moment van bezorgen of ophalen.  Sterke drank is niet meer verkrijgbaar via Jumbo.com of de app. Onder sterke drank vallen alle producten met méér dan 15% alcohol, met uitzondering van port, sherry en vermouth.

Grenzen aan acties

Acties en aanbiedingen met meer dan 25% korting op alcoholhoudende dranken zijn verboden. Ook als het om restantenverkoop gaat.  In de berekening van de korting worden ook extra’s meegenomen. We mogen dus geen 25% korting én een gratis glas erbij geven.