Loading...

Jumbo topper Dreon aan het woord 

Al onze Jumbo medewerkers zijn de helden van dit moment. We zijn dan ook trots op deze toppers. Onze vakkenvullers, cassières, leveranciers, bezorgers en medewerkers op het distributiecentrum doen er alles aan om boodschappen doen zo veilig mogelijk te maken. Dreon Eekels (28), teamleider Versafdeling in het distributiecentrum in Veghel vertelt hierover.

Veel aanpassingen

"Zeven jaar geleden ben ik als student begonnen met werken in het distributiecentrum van Jumbo. Inmiddels geef ik leiding aan een team. De coronacrisis zorgt voor een extra uitdagende situatie. Maar wij hebben een vitaal beroep, zoals ze dat zeggen, dus we gaan gewoon door. In dit distributiecentrum werken we met zo’n 200 collega’s. Omdat we nu gebonden zijn aan een maximum van 100 personen, werken we in twee diensten. Er gelden veel maatregelen, maar die zijn ook nodig. Zo zorgen we ervoor dat iedereen net op een ander tijdstip begint, zodat niet iedereen tegelijk hoeft in te klokken. Werkoverleggen zijn nu digitaal en in de kantine staan de stoelen ver uit elkaar. Het ziet er wel gek uit."

Persoonlijke aandacht is nu belangrijker dan ooit

Zorgen voor een veilig gevoel

"Werken met anderhalve meter afstand gaat meestal wel goed. Zo niet, dan wijzen we elkaar erop. Ook herinneren we elkaar aan het regelmatig handen wassen en elkaar geen hand of schouderklopje te geven. Als teamleider zorg ik voor overzicht, maar ik zorg er ook voor dat collega’s met een veilig gevoel naar hun werk blijven gaan. Sommige van hen werken nu toch met een onzeker gevoel. Onzekerheid over de eigen gezondheid, die van de partner of van de kinderen. Met hen ga ik in gesprek, om te kijken of we daaraan iets kunnen doen. Maar een persoonlijk gesprek op anderhalve meter afstand, is toch iets minder persoonlijk. Dat is wel één van de moeilijkste dingen waar ik nu tegenaan loop."

Dichter bij elkaar

"Gelukkig krijgen we goede feedback van al onze collega’s. Ze zien dat we onze uiterste best doen om van een moeilijke situatie toch iets goeds te maken. Gek genoeg is dat ook juist het mooie dat deze crisis met zich meebrengt: het brengt ons dichter bij elkaar. Persoonlijke aandacht is daarom nu belangrijker dan ooit. Die verbondenheid, voor elkaar klaar staan. Ondanks alles, hoop ik dat mijn collega’s nog steeds met hetzelfde plezier aan het werk gaan. Maak er wat moois van en blijf gezond. We mogen blij en dankbaar zijn dat we werk hebben, want dat zit er helaas niet voor iedereen in."

"Tegen iedereen die dit artikel leest, zou ik willen zeggen: kom niet voor een enkele  boodschap naar de winkel, maar doe liever wat meer boodschappen in één keer. En als je dan boodschappen komt doen, let er dan echt op dat je afstand houdt van de medewerkers en andere klanten in de winkel. Zo houden we rekening met elkaar, in deze bijzondere tijd."

Bekijk ook

Luysterburg Agrifruit staat voor uitdagingen: zowel logistiek, als met werkwijze en personeel. Hoe gaan ze daar mee om?

Vakkenvuller Luc vindt het leukste aan zijn werk dat hij mensen blij kan maken in de winkel. Hoe lukt hem dat met 1,5 meter afstand?

Bezorger Maartje maakt praatjes met ouderen als ze bezorgt. Ze ziet dat hen dat goed doet. Zo helpt ze iedereen zo goed mogelij,  ondanks de drukte.