Tamnavullin Speyside Malt 70cl

•Tamnavulin is één van de hardst groeiende en succesvolle malts ooit met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

•De naam Tamnavulin is Keltisch en betekent letterlijk vertaald “mill on the hill”.

•De distilleerderij is gevestigd in het dorpje Tomnavoulin, gelegen in het hart van de Speyside regio.

• Iedere dag werken er 40 toegewijde vaklieden aan het maken van de mooiste Speyside whisky

•Een lichtzoete whisky waarin tonen van appel, honing, peer en ananas te vinden zijn. Zeer zacht van smaak, maar tevens rijk en bijzonder fruitig.

•Geschiedenis:
Verstopt achter de rivier van Livet, in het hart van de Speyside, wordt al meer dan 50 jaar aan de unieke signature Speyside malt whisky van de Tamnavulin distillery gewerkt. De geschiedenis van Tamnavulin gaat terug tot in 1966. Toen werd de distilleerderij voor het eerst geopend in het kleine dorpje Tomnavoulin. Ondanks dat de distilleerderij haar deuren heeft moeten sluiten in 1995, kon de productie van de Tamnavulin Speyside malt in 2007 weer opgestart worden.

•Ingrediënten en productie:
De Speyside is de meest geprezen regio in Schotland voor het maken van Scotch Single Malt. Het unieke microclimaat gecombineerd met een overvloed aan vruchtbaar land, maakt het de ideale plek om gerst te verbouwen en whisky te laten rijpen. Enkel de beste ingrediënten zijn goed genoeg voor Tamnavulin. Het water gebruikt voor het Tamnavulin distillaat, getrokken uit de voet van Cairngorm mountain, is natuurlijk gefilterd door lagen van kalksteen. Hierdoor is het een van de zuiverste in zijn vorm. Tamnavulin Double Cask is, zoals de naam al weggeeft, gerijpt in een tweetal vaten. Na de initiële rijping op American ex-bourbon barrels volgt een finish op sherryvaten.

Green Dot
  • Alcoholpercentage: 40% Vol.

Uitgebreide productinformatie

Productomschrijving

SPEYSIDE SINGLE MALT SCOTCH WHISKY

Gebruik en veiligheid

Alcohol- en tabakdisclaimer (18) Lees meer

  • Recycling: Fles: Recyclebaar
  • Land van oorsprong: Schotland
  • Verpakt in: Schotland

Over de fabrikant

Tamnavulin - The mill on the hill.

Purity - Tamnavulin Distillery Company Limited.

Gareth Morgan
Distillery Manager

Set on the banks of the corrie stream and the river Livet, we draw our water from underground springs in the Easterton Hills. Formed by snowmelt from the surrounding mountains, this water is naturally filtered through ancient limestone rock.

Tamnavulin Distillery
On the Southern edge of Speyside, in the foothills of The Cairngorm Mountains, lies Tamnavulin Distillery. Tucked away on the banks of the river Livet, the small group of skilled, time-served craftsmen at Tamnavulin create a classic Speyside whisky.

The distillery at Tamnavulin was opened in 1966 on the banks of the river Livet, deep in the heart of Speyside, the most celebrated whisky producing region in Scotland.

TAMNAVULINWHISKY.COM

Contactgegevens:

DISTILLED, MATURED & BOTTLED IN SCOTLAND
TAMNAVULIN DISTILLERY COMPANY LTD.
BALLINDALLOCH
AB37 9JA
SCOTLAND

Betaalmethode

Online bestellen? Betaal met PIN, creditcard of Apple Pay bij levering.
Zakelijke klanten kunnen ook op aanvraag achteraf betalen.


Inspiratielijstjes met dit product