Van Gilse Geleisuiker Speciaal 500g

Duurzame bietenteelt
Van Gilse Geleisuiker Speciaal is een mengsel van kristalsuiker en pectine. De kristalsuiker komt uit suikerbieten die op eigen bodem geteeld worden. De boeren zijn allen gecertificeerd en het verbouwen van suikerbieten vindt plaats met zorg voor het milieu, de omgeving en het landschap. Na de oogst wordt in de suikerfabriek de Kristalsuiker op een zorgvuldige en natuurlijke wijze uit de suikerbiet gewonnen. Voor meer informatie over suiker kijk op www.vangilse.nl

  Uitgebreide productinformatie

  Productomschrijving

  Geleisuiker speciaal

  Voedingswaarden

    per 100 gramper portie (2g)
  Energie1682 kJ34 kJ
  396 kcal8 kcal
  Vet0.2 g0 g
  waarvan verzadigd vet0.2 g0 g
  Koolhydraten97 g2 g
  waarvan suikers97 g2 g
  Eiwit0 g0 g
  Zout0.04 g0 g
  Deze verpakking bevat 250 porties van 2 gram.

  Ingrediënten

  • Suiker
  • geleermiddel (pectine)
  • voedingszuur (citroenzuur)
  • plantaardige olie (palm, kokos)
  • conserveermiddel (kaliumsorbaat)

  Bereidingsmethode

  Lekker met van Gilse Geleisuiker Speciaal
  Zo maakt u de lekkerste halfzoete jam
  Meng 1250 gram schoongemaakt, vers, rijp en gepureerd fruit met 500 g Van Gilse Geleisuiker Speciaal. Breng het mengsel in een grote, hoge pan al roerend aan de kook. Laat het mengsel 1 minuut goed doorkoken. Vul de glazen potten tot de bovenrand met de het (nog dunne) jam. Sluit de potten goed af en zet ze 5 minuten ondersteboven. Bewaar de jam op een koele, donkere plaats.

  Zo maakt u de lekkerste halfzoete gelei
  Meng 1.1 liter vruchtensap met 500 g Van Gilse Geleisuiker Speciaal en breng dit aan de kook. Laat het mengsel 1 minuut goed doorkoken.

  Zo maakt u de lekkerste confiture
  Snijd 1250 g fruit één dag van te voren in kleine stukjes in plaats van pureren. Laat het mengsel 3 minuten goed doorkoken.

  Algemene tips
  Gebruik schone glazen potten (gewassen in de vaatwasser). Was eerst het fruit en laat het goed uitlekken. Verwijder dan pas de steeltjes, pitten en kroontjes. Gebruik per keer maximaal 1 kg Van Gilse Geleisuiker Speciaal (max. 2 pakken) en maximaal 2.5 kg fruit. De kooktijd begint wanneer de massa borrelt en blijft borrelen, als u robert. De jam wordt pas stevig tijdens het afkoelen. Eventueel schuim kunt u van de jam afscheppen. U kunt de jam, gelei en confituur ongeopend een jaar bewaren. Na opening is de jam gekoeld beperkt houdbaar. De allerlekkerste recepten voor jam, gelei en confiture vindt u op www.vangilse.nl

  Bewaren

  Droog bewaren. Van Gilse Geleisuiker Speciaal is onbeperkt houdbaar, maar de geleerkracht kan na verloop van tijd minder worden.

   Over de fabrikant

   Van Gilse sinds 1882.

   www.vangilse.nl

   Contactgegevens:

   Suiker Unie
   Postbus 100
   4750 AC Oud Gastel

   Betaalmethode

   Online bestellen? Betaal met PIN, creditcard of Apple Pay bij levering.
   Zakelijke klanten kunnen ook op aanvraag achteraf betalen.