Bier: alles over bier!

Zo veel soorten bier bij Jumbo. Wij helpen je kiezen.

Vind jouw perfecte bier

Alles over bier

Biertje? Ja, natuurlijk! Niet voor niets is bier een ongekend populaire drank. We vertellen je hier alles over bier: van de ingrediënten tot het brouwproces. En we hebben onze speciaalbieren verzameld in een handig lijstje. Het enige wat jij nog hoeft te doen: genieten van een ijskoud glas bier. Oh, en schenk er ook eentje in voor je vrienden. Proost.

Waar heb je zin in? Zoveel soorten bier bij Jumbo!

Hou je van een fris pilsje op een zonnig terras of juist een mooi glas donkerbier bij de haard terwijl het buiten koud is? Voor ieder moment en iedere smaak vind je een passende soort bier bij Jumbo.

Bekijk alle biersoorten

Organiseer zelf een bierproeverij

Speciaal voor de echte bierliefhebbers: waar moet je op letten als je bier gaat proeven? Met deze tips organiseer jij een bierproeverij als een professional. Lees hier alles over bier proeven, maar kijk, ruik, proef en geniet vooral.

Alles over bier proeven

De 4 ingrediënten van bier

Water
Graan
Hop
Gist
Alles over de ingrediënten van bier

Onze feestelijke drankenfolder al gezien?

Met ons voordelige slijterij, bier en wijn assortiment en inspiratie helpen we je om er fijne feestdagen van te maken. Of het nu gaat om een mooie geschenkverpakking voor onder de kerstboom, een mooie kerstwijn voor bij het kerstdiner of een uitgebreide oudejaarsborrel: Jumbo heeft veel lekkere én betaalbare dranken in huis. 

Blader door de drankenfolder

Handige lijstjes

Geen zin om naar buiten te gaan? Bestel je boodschappen online en maak het jezelf extra makkelijk met de handige lijstjes.

Ontdek meer lijstjes

Haal de lekkerste biertjes met één klik in huis

Verzorg je eigen bierproeverij met een van onze handige pakketten. Jumbo heeft alvast een paar passende combinaties voor je gemaakt. Ga bijvoorbeeld voor een pakket met verschillende tripels of bestel een proefpakket met de lekkerste herfstbiertjes. Als je het bier thuis laat bezorgen, scheelt het je ook nog eens een hoop gesjouw.  Bij Jumbo maken we het je graag makkelijk. 

Zo brouw je een biertje

Maak kennis met de grote bierbrouwers die de lekkerste biertjes maken. Die haal of bestel je natuurlijk gewoon bij jouw Jumbo. Maar wist je dat je ook zelf bier kunt brouwen? We leggen je stap voor stap het brouwproces uit.

Alles over bier brouwen

Ontdek de bieren van onze uitgelichte brouwers

Bekijk alle bieren

Recepten met bier

Geen biertje naast je bord, maar in de pan. Bier geeft smaak aan je gerecht en je kunt er heerlijk mee stoven. Dompel je onder in de wereld van bier en ontdek onze heerlijke bierrecepten.

Alle recepten met bier

Het perfecte cadeau: bier

Op zoek naar een cadeautje voor een jarige papa of voor Vaderdag? Met bier zit je altijd goed. Stel zelf een pakketje samen met diverse soorten bier of bestel bier in cadeauverpakking.

Bestel bier in cadeauverpakking

Oorsprong: Dors bier

Dors is sinds 2012 het pilsener van Jumbo. Het bier wordt gebrouwen in Noord-Brabant. Jaarlijks vertrekken er zo’n 10 miljoen flesjes Dors uit de brouwerij. Benieuwd hoe Dors gebrouwen wordt? Bekijk dit oorsprongfilmpje!

Bekijk de oorsprongvideo van Dors bier

Lees alles over bier

Bier Bier aanbiedingen Biersoorten Bier proeven Koken met bier Bier ingrediënten Bier brouwen Speciaal bier