Loading...

Bierrecepten: koken met bier

Recepten met bier erin of ernaast

Vind jouw perfecte bier

Heerlijke recepten met bier

Koken met bier is verrassend lekker. Met bier geef je smaak aan je gerecht. Je kunt er mee stoven, maar je kunt er ook perfect een gerecht mee afblussen. Net als met wijn. Dat geeft een bittere of zoete smaak aan je maaltijd. Zo is bier in combinatie met mosselen natuurlijk een verrukkelijke klassieker. Maar er zijn nog veel meer recepten met bier als ingrediënt. Wat dacht je van een tempura met een knapperige korstje met bier? Dus dit keer geen biertje naast je maaltijd, maar dit bier gaat mee in de pan. Dus ga je koken met bier? Laat je inspireren door onze bierrecepten!

Vind jouw favoriete bier

Weet je niet zo goed welk bier je het beste kunt bestellen? Met de Biervinder van Jumbo kies je het beste biertje uit voor jouw moment. Bij elke soort bier staat namelijk beschreven wat voor smaak het bier heeft en bij welke gerechten het bier goed te drinken is.

Vind jouw perfecte bier

De beste bieren voor stoofvlees

Wat is nou het beste bier om stoofvlees mee te bereiden? Het antwoord is simpel: een donkere biersoort. De volle smaak is namelijk geschikt voor stoofschotels van vlees en wild. Bekijk deze heerlijke biertjes die je stoofvlees verrijken.

Stoven met witbier kan ook!

Op zoek naar bierrecepten met witbier? Combineer het met vis. Handige tip: laat bier niet te lang inkoken, want dan wordt het bitter.

Bier serveren bij de maaltijd

Naast bierrecepten zijn er ook veel gerechten die lekker smaken met een biertje ernaast. Bijvoorbeeld in de Aziatische keuken, maar nog veel meer. Net zoals bij wijn moet je wel rekening houden met de smaakcombinaties. We leggen je graag uit welk bier bij welk soort gerecht past.

Fruitig bier

Licht gerecht zoals een salade of een voorgerecht met een licht zure smaak.

Witbier

Lichte salades met vis, gevolgelte en vleeswaren. Ook te combineren met een dessert met fruit.

Geuze

Kaas, maar ook zoetzure gerechten en stoofschotels met gevogelte.

IPA

Gerechten met een bittere smaak zoals witlofschotels, spruitjes en pikante Oosterse gerechten.

Blond bier

Salades met gerookte vis of gevogelte. Past ook bij volle, belegen kazen.

Donker bier

Gerechten met paddestoelen, rundvlees en wild. Ook lekker bij volle kazen.

Bockbier

Bij stukjes worst en balletjes gehakt. Goed om te combineren met stoofschotels van rundvlees en wild.

Bekijk alle speciaalbieren