Stoven: tips en heerlijke stoofrecepten!

Hoe een ideale herfstdag eruit ziet? Jij geniet van een heerlijke wandeling in het bos, terwijl de bladeren aan de bomen prachtig rood, oranje en geel kleuren. En thuis staat jouw favoriete stoofgerecht op het vuur te pruttelen. Of dat nou goulash, hachee, stoofpeer of een vegetarische stoofpot met pompoen is. Zodra je binnenkomt, komt de geur van je stoofpot je meteen tegemoet. We helpen je graag met de lekkerste stoofrecepten en handige tips voor de perfecte stoofpot.

Wat is stoven?

Bij stoven maak je het eten langzaam gaar in een afgesloten pan met veel vocht. Vaak wordt hiervoor wijn, bouillon of een lekkere herfstbok gebruikt. Een stoofpotje zit boordevol verse producten. Varieer eindeloos met je favoriete groenten, kruiden vlees of zelfs fruit in jouw favoriete stoofrecept. Wat ga jij stoven?


Boeuf Bourguignon, hachee en goulash

In verschillende landen worden stoofgerechten gemaakt, ieder met z’n eigen kenmerken. Zo ben je misschien wel bekend met het Franse gerecht ‘Boeuf Bourguignon’, een stoofpot waarbij het rundvlees wordt gestoofd in rode Bourgogne-wijn. Goulash is ook een bekend gerecht met stoofvlees. Deze typische Hongaarse stoofschotel kent verschillende varianten: met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en vis. In Nederland wordt vooral de versie met rundvlees regelmatig gegeten. Wil je goulash zelf maken? Gebruik dan dit recept

Als laatste is hachee ook een bekend stoofgerecht. Wist je dat hachee een gerecht is dat uit de Nederlandse keuken komt? In combinatie met rodekool, appel en aardappelpuree zet je een lekker Hollands bordje op tafel. Bijvoorbeeld met dit heerlijke recept voor varkenshachee met appel.

Heerlijke stoofgerechten

Maak de lekkerste stoofgerechten met behulp van Jumbo’s stoofrecepten. Wat wordt jouw favoriet?

Wereldwijd stoven

In ieder land worden stoofgerechten gemaakt met eigen kenmerken en smaken. Ken jij het Franse gerecht ‘Boeuf Bourguignon’, een stoofpot waarbij het rundvlees wordt gestoofd in rode Bourgogne-wijn? Of heb je de typisch Hongaarse goulash al eens geproefd? Of wat dacht je van een verrukkelijke Indonesische Rendang? Typisch Nederlands is natuurlijk de hachee. Wist je dat je ook kip en vis kunt stoven? In de video’s laten we je zien hoe je heerlijke stoofgerechten maakt.

Alles voor je stoof

Bij Jumbo haal je alles voor jouw favoriete stoofrecept. Van malse riblappen, pompoen, kip en alle soorten kruiden. Lekker makkelijk stoven? Haal dan een boemboe of handige kruidenmix. Heb je écht geen tijd? Dan kun je zelfs verse maaltijden met hachee bij Jumbo halen.