Hachee

Hachee

Jumbo

Dit oer-Hollandse wintergerecht smaakt het lekkerst als je het een dag van tevoren maakt.

170 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

598 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 1 kg riblappen
  • 1 tl peper
  • 3 el natuurazijn
  • 1 braadpan met dikke bodem

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hachee op tafel.

  1. Snijd de riblappen in blokken van 2 cm en bestrooi met de bloem en peper en zout naar smaak. Snipper de ui.
  2. Verhit 15 g boter in de braadpan, wacht tot de boter bruin begint te kleuren. Bak het vlees in ca. 4 min. rondom bruin op hoog vuur. Neem het vlees uit de pan.
  3. Verhit in dezelfde, niet eerst schoongemaakte, pan de rest van de boter op middelhoog vuur. Bak hierin de ui 10 min.
  4. Voeg het vlees toe aan de ui in de pan en voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat (ca. 800 ml). Voeg de azijn, het bouillontablet, het laurierblad, de kruidnagels en de ketjap toe. Breng het vlees tegen de kook, en laat dan met de deksel schuin op de pan ca. 2,5 uur stoven op het kleinste pitje.
  5. Schep het vlees tijdens het garen regelmatig om. Neem het laatste half uur de deksel van de pan zodat de hachee kan indikken. Breng de hachee eventueel verder op smaak met peper. Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels voor serveren.

Tip! Je kunt het in blokjes gesneden vlees ook in een plastic diepvrieszak van 3 L doen, samen met de bloem en peper en zout naar smaak. Maak het zakje dicht en schud zodat het vlees gelijkmatig wordt bedekt. Tip Je kunt het stoofvlees ook garen in een oven van 120 °C, in een ovenbestendige braadpan. Dit geeft een gelijkmatiger warmte rondom en zorgt voor mooi mals vlees. Sluit de pan na het toevoegen van de smaakmakers met het deksel en zet hem in de voorverwarmde oven. Tip de stooftijd kan per keer verschillen. Het kan zijn dat het vlees korter of langer moet garen. Test daarom vanaf 1,5 uur stooftijd af en toe hoe gaar het vlees al is. Het vlees moet mals zijn maar nog niet uit elkaar vallen.

eet smakelijk