Vegetarische recepten & tips

Of het nu één dag per week is of structureel: als we met zijn allen wat minder vlees en vis eten, dan is dat beter voor de dieren en het milieu. En voor jezelf is vega eten ook gezond. Vind je het een uitdaging om voldoende te variëren?  Bij Jumbo heb je een enorme keuze uit kwalitatieve vleesvervangers. Denk ook eens aan jackfruittofu of bonen. We helpen je op weg met inspiratie voor een vegetarisch menu.

Snel naar

Lekkere vegetarisch recept recepten Snelle vegetarisch recept recepten Vegetarische boerenkoolstamppot Ingrediënten voor jouw vegetarische maaltijd

Kies een lekker vegetarisch recept

Ontdek onze lekkere vegetarische recepten en laat je inspireren.

Bekijk alle vegetarische recepten

Snelle vega gerechten: klaar in 20 minuten

Ontdek deze makkelijke en snelle recepten en laat je inspireren.

Bekijk alle snelle vega gerechten

Vega eten: verrassend lekkere recepten

Vegetarisch eten vraagt soms om net wat meer creativiteit. Bij Jumbo helpen we je graag een bewuste keuze te maken met onze overheerlijke vega recepten, zoals lekkere pasta’s of ovenschotels zonder vlees of vis. Ook hebben we heerlijke vega voorgerechten.

Vega hoofdgerechten

Wat eten we vandaag? Vega! We laten je zien wat voor smakelijke vegetarische hoofdgerechten je allemaal kunt maken zonder vlees, vis, insecten of gevogelte.

Bekijk alle vegetarische hoofdgerechten >

Vega voorgerechten

Als je meerdere gangen gaat koken, is het belangrijk dat je voorgerecht niet te zwaar is. Een lekker licht, vegetarisch voorgerecht past perfect in ieder menu.

Bekijk alle vegetarische voorgerechten >

Vega soepen

Een vegetarische soep maken is supersimpel. Van een pittige bietensoep tot een romige pompoensoep: varieer er lekker op los met deze vega soepen.

Bekijk alle vegetarische soepen >

Vega pasta

Pasta is bij uitstek een gerecht waar je geen vlees of vis voor nodig hebt. Combineer met paddenstoelen, noten of extra groenten en we beloven je een smaakexplosie.

Bekijk alle vegetarische pastarecepten >

Klassieke recepten maar dan vegetarisch

Genieten van je vertrouwde klassiekers, maar dan wel vegetarisch: dat kan met deze heerlijke vega varianten van bekende gerechten.

Bekijk alle vegetarische recepten

Vega recepten voor de borrel

Geen bitterballen op de vegetarische borrel! Althans, niet van vlees. Gelukkig kun je ook volop variëren met vega borrelhapjes. Kies een heerlijk vegetarisch hapje uit deze recepten.

Bekijk alle vegetarische borrelhapjes

Kies vegetarisch: ga voor vleesvervangers

Van plan wat vaker of zelfs tructureel vegetarisch te eten? Met het ruime assortiment aan vleesvervangers maken we die stap makkelijker voor je. Ken je bijvoorbeeld onze producten van Lekker Veggie al?

Meer vegetarische inspiratie

Ontdek nog meer lekkere recepten zonder vlees of vis.

Vegetarisch Vegetarische recepten Vegetarische BBQ Vegetarische burger Vegetarische curry
Vegetarische lasagne Vegetarische ovenschotel Vegetarische pasta Vegetarische risotto Vegetarische soep
Vegetarische wraps Vegetarische quiche Vegetarische bonen Recepten met jackfruit Tofu
Lekker Veggie

9 december 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 27 juni 2022