5x Gezonde pasta

Op zoek naar gezonde pasta recepten? Ontdek deze 5 pastarecepten. Dit zijn gezonde pasta recepten dankzij de combinatie van ingrediënten en de hoeveelheid groente.

Maak zelf zo’n lekkere gezonde pasta, waar je ook voor kiest: gezonde lasagne, gezonde pastasalade of een gezonde pasta met zalm.

1. Volkoren rigatoni met geroosterde groenten en ricotta

9 ingrediënten  40 min 

Het lekkere én gezonde aan deze pasta zijn de geroosterde groenten. We grillen de aubergine, courgette, puntpaprika’s en andere groente in de oven. Dat geeft extra veel smaak. Bij een gezondere pasta hoort natuurlijk volkoren pasta. In dit recept gaan we voor rigatoni. 

Bekijk dit recept

2. Gezonde lasagne

12 ingrediënten  75 min 

Gezonde lasagne maken? Bekijk dit lekkere recept. In deze gezonde lasagne zitten extra veel groenten en volkoren lasagnebladen. De spinazie is een verrassend ingrediënt in deze goedgevulde lasagne. In deze lasagna zit geen gehakt of ander vlees of vis. Het is dus een ideaal gerecht voor vegetariërs. 

Bekijk dit recept

3. Pastasalade met avocadosaus en kip

9 ingrediënten  15 min 

Misschien ken je deze combinatie nog niet, maar wat een feestje! Pasta met een sausje van avocado en kip. Het is een gezondere keuze dankzij de volkoren penne. In avocado zitten gezondere vetten, dus daarom is dit recept ook een gezonde pasta. En dankzij de milde en frisse smaken een favoriet voor jong en oud.

4. Volkorenspaghetti met zalm, pesto en groenten

9 ingrediënten  20 min 

Deze Italiaanse pasta met zalm maak je in een handomdraai! Makkelijk voor als je het druk hebt. Het is een gezonde pasta recept met zalm. Extra tip: vervang voor een extra hartige smaak de verse zalmfilet door 100 g gerookte zalm. Dat geeft nog meer smaak aan dit gezonde pasta recept.

Bekijk dit recept

5. Spaghetti met spinazie en gepofte tomaatjes

8 ingrediënten  25 min 

Spaghetti met spinazie? Dat kan heel goed samen. Deze pasta is zonder vlees of vis, maar dat mis je zeker niet. De gepofte tomaatjes geven extra smaak aan deze gezonde spaghetti. Voor een extra romige smaak voegen we in dit recept room op basis van soja toe. Geniet van deze gezonde spaghetti.

Bekijk dit recept

Meer gezonde pasta recepten

Bekijk meer pasta recepten

Meer inspiratie & tips

Een eitje hoort niet alleen bij het ontbijt, maar mag ook de rol spelen tijdens het diner. Ontdek deze 5 hartige recepten met ei.

Op dagen dat ‘t vriest dat het kraakt is er weinig zo lekker als genieten van een hartverwarmende maaltijd. Klein budget? Geen probleem!

Duik je ook regelmatig die snoepla? Eet dan meer vezels, want die stillen je hongergevoel langer. Ontdek deze vezelrijke recepten.

Wist je dat diepvriesgroenten evenveel vitaminen en mineralen hebben als verse groenten? Dus ga lekker koken met groenten uit de vriezer.