5x kidsproof pastarecepten

Bijna alle kinderen houden van pasta, maar een beetje kieskeurig zijn ze wel. Daarom hebben wij een top 5 gemaakt met kidsproof pastarecepten waar ze zeker van gaan smullen. En als ze oud genoeg zijn, laat ze dan lekker meehelpen in de keuken.

1. Spaghetti met rode saus en balletjes

Pasta met rode saus en gehaktballetjes. Dé klassieker onder kinderen. Deze variant met spaghetti slurpen ze zo naar binnen. Tip: laat je kleine keukenheld de gehaktballetjes draaien.

2. Groene-monsterpasta

10 ingrediënten 25 min 

Door deze grappige verschijning eten ze met plezier hun bordje leeg. Hét ideale recept om je kind ongemerkt een heleboel groente te laten eten.

Bekijk het recept

3. Penne met roomsaus, spekjes en erwten

11 ingrediënten  20 min 

Als er spekjes in zitten, is het bij de meeste kinderen al snel goed. En erwtjes lusten ze ook bijna allemaal. Maar houden ze niet van te veel groene dingetjes in hun eten? Laat de reepjes munt dan weg. 

Bekijk het recept

4. Pasta pesto met kip

3 ingrediënten  10 min 

Pasta pesto is bij de meeste kids een succes. Het grote voordeel van dit recept is dat je het in 10 minuten op tafel hebt. Handig als ze al honger hebben. En ook hier geldt weer: geen fan van groen? Serveer de rucola dan apart. 

Bekijk het recept

5. Romige macaroni cheese

14 ingrediënten  50 min 

Oftewel: mac ‘n cheese, zoals ze het in Amerika noemen. Het is misschien niet het gezondste gerecht, maar oh wat zullen ze smullen. En die groenten eten ze morgen maar weer.  

Bekijk het recept

Meer kidsproof pastarecepten

Bekijk alle pastarecepten

Meer inspiratie & tips

Een eitje hoort niet alleen bij het ontbijt, maar mag ook de rol spelen tijdens het diner. Ontdek deze 5 hartige recepten met ei.

Food

Op dagen dat ‘t vriest dat het kraakt is er weinig zo lekker als genieten van een hartverwarmende maaltijd. Klein budget? Geen probleem!

Duik je ook regelmatig die snoepla? Eet dan meer vezels, want die stillen je hongergevoel langer. Ontdek deze vezelrijke recepten.

Wist je dat diepvriesgroenten evenveel vitaminen en mineralen hebben als verse groenten? Dus ga lekker koken met groenten uit de vriezer.