Loading...

Vegetarische recepten en gerechten

Lekker koken zonder vis of vlees

Bekijk alle recepten

Jumbo helpt je op weg met vega recepten

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor vegetarische gerechten? Dan ben je op de juiste plek. We snappen dat het best lastig is om gevarieerd te koken zonder vlees en vis. Daarom vind je op Jumbo.com wel meer dan 2.000 vegetarische recepten. Om je zoektocht iets makkelijker te maken, hebben we een aantal van de lekkerste vega recepten ondergebracht in verschillende categorieën. Denk aan salades, borrelhapjes, pasta: er zit ongetwijfeld iets tussen wat je zoekt.

Vegetarische recepten voor pasta

Pasta is bij uitstek een gerecht dat je makkelijk vegetarisch maakt. Laat simpelweg het vlees weg en voeg eventueel extra groenten, paddenstoelen, jackfruit of vleesvervanger toe.

Bekijk alle vega pasta recepten

Nationale Week Zonder Vlees

Van 8 tot en met 14 maart 2021 is het voor de 4e keer de Nationale Week Zonder Vlees. Samen vinden wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom willen we een flexitarisch eetpatroon onder de aandacht brengen, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. 

Uit onderzoek van Natuur & Milieu blijkt dat steeds meer kinderen minder vlees eten. Dit is niet alleen goed voor het milieu en voor de dieren, maar ook goed voor jezelf.

Lees meer

Vegetarische gerechten voor in de oven

Ook met ovenschotels kun je je flink uitleven met vegetarische recepten. Wat betreft de ingrediënten kun je natuurlijk variëren naar hartenlust. Of kies een van onze lekkere vega recepten voor in de oven.

Bekijk alle vega ovenschotels

Vega recepten voor wraps

Zin in wraps, maar dan wel vegetarisch? Dan heb je genoeg keuze uit de lekkerste vegetarische gerechten. Ontdek onze verrukkelijke recepten voor vega wraps.

Bekijk alle recepten

Vegetarische recepten voor salades

Op zoek naar vegetarisch recepten voor salade zonder vlees of vis, maar wel met een heleboel andere lekkere ingrediënten? We hebben een aantal lekkere variaties voor je op een rijtje gezet.

Bekijk alle recepten

Vega recepten voor de borrel

Geen bitterballen op de vegetarische borrel! Althans, niet van vlees. Gelukkig kun je ook volop variëren met vega borrelhapjes. Kies een heerlijk vegetarisch hapje uit deze recepten.

Bekijk alle vegetarische borrelhapjes

Klassieke recepten maar dan vegetarisch

Genieten van je vertrouwde klassiekers, maar dan wel vegetarisch: dat kan met deze heerlijke vega varianten van bekende gerechten.

Bekijk alle vegetarische recepten

Meer kookinspiratie: vega hotdogs

Vegetarische hotdogs? Jazeker! In deze aflevering van Wat eten we vandaag? zie je hoe je ze maakt. Lekker met zuurkool, rucola, augurken en bbq saus.

Ook lekker vega: tuinerwtensoep

Met dit vegetarische recept zet je een heerlijke, goedgevulde soep op tafel. Tuinerwten, wortel, prei, pastinaak én vegetarische spekjes. Dat wordt smullen.