Hondenvoer: voor iedere hond het juiste voer

Voor iedere hond het juiste hondenvoer

Je trouwe viervoeter verdient natuurlijk de allerbeste voeding. Er zijn vele varianten hondenvoer te verkrijgen, maar hoe weet je welke voeding bij jouw hond past? Natvoer, droogvoer of voer specifiek afgestemd op de grootte of leeftijd van je hond? We helpen je graag een handje!

Snel naar

Ontdek ons assortiment hondenvoer Hondenvoer voor elke levensfase Meer over de voeding van je hond Veelgestelde vragen over hondenvoer

Hondenvoer voor puppies

Een pup heeft andere behoeften qua energie en voedingsstoffen dan oudere honden. Daarom verkoopt Jumbo ook speciaal hondenvoer voor je puppy

Meer hondenvoer voor puppies

Hondenvoer volwassen honden

Een volwassen hond kan meer verteren dan een pup. Laat de dierenvoeding meegroeien met je hond en ontdek hier welke smaken we verkopen voor de volwassen hond.

Meer hondenvoer voor volwassen honden

Hondenvoer voor senior honden

Veel oudere honden hebben speciale behoeften en een verhoogd risico op gezondheidsklachten. Kies daarom voor senior hondenvoer.

Meer hondenvoer voor senior honden

Hondenvoer per levensfase

Puppy

Een hond is onderdeel van het gezin en in zijn eerste levensjaar ligt de focus op groeien en ontwikkelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Voeding voor opgroeiende honden draagt hieraan bij door uw pup te voorzien in een uitgebalanceerd patroon aan voedingsstoffen, specifiek gericht op grootte en leeftijd.

Opgroeiende honden van kleine en grote rassen hebben niet identieke voedingsbehoeften. Grotere rassen groeien doorgaans iets sneller, terwijl puppy’s van kleine rassen meestal nog actiever zijn. Het is wenselijk om de voeding hier specifiek op aan te passen. Het is dan ook aan te raden om het juiste product voor uw hond te selecteren, waarbij bijvoorbeeld het formaat van het brokje uw keuze kan bepalen of de specifiek ingezette ingrediënten en aanwezige voedingsstoffen. Je kan hier nog dieper in gaan op specifiek ingezette grondstoffen of nutriëntengehaltes.

Puppy producten bevatten over het algemeen een hoger eiwit- en vetgehalte om spierontwikkeling maximaal te kunnen ondersteunen en genoeg energie te kunnen leveren aan uw spelende pup. 

Door een uitgebalanceerd mineralenprofiel wordt de groei van botten en gewrichten ondersteund. De mentale groei van uw pup wordt ondersteund door inzet van visolie en zeewierextracten, welke beide bijdragen aan een goede ontwikkeling van de hersenen.

Meer hondenvoer voor puppies
Puppy

Volwassen honden

Afhankelijk van grootte is een hond tussen de 9 maanden en ongeveer 18 maanden volwassen. Doorgaans wordt als stelregel aangehouden dat een hond overgezet dient te worden op voeding voor een volwassen hond wanneer de uiteindelijke schofthoogte bereikt is. Op dit moment groeit uw hond niet meer in hoogte, maar wordt doorgaans wel nog extra spiermassa aangemaakt. Uw hond heeft op dit moment een iets lagere eiwit- en vetbehoefte, afhankelijk van de mate van activiteit van uw hond.

Ongeacht de leeftijd van uw hond, ondersteuning van een goede vertering is essentieel. Door een uitgebalanceerde receptuur boordevol dierlijke ingrediënten, samen met vezels, fructooligosaccharides (FOS) en mannanoligosaccharides (MOS) wordt een aan een goede vertering bijgedragen.

Ook voor een volwassen hond geldt dat de lichaamsgrootte een rol speelt bij de specifieke voedingsbehoeften. Een hond van een kleiner ras is doorgaans actiever en heeft een snellere spijsvertering. Hierdoor hebben kleinere honden doorgaans een grotere behoefte aan energie en vitamines.  Daarnaast zijn kleine honden vaak kieskeuriger waardoor de smaak en juiste grootte van korrel van belang is.

Een hond van een groot ras is doorgaans minder actief en wordt sneller oud. Bij de voeding is het belangrijk om de gewrichten extra te ondersteunen d.m.v. de juiste aminozuren. Hierdoor is het bijvoorbeeld wenselijk om extra antioxidanten te geven aan een grotere hond. Door specifieke voeding aan uw hond te geven wordt de gezondheid van uw hond beter ondersteunt.

Indien gewenst kunnen de verschillende smaaksoorten en de speciale ingrediënten, zoals de kruiden, afgewisseld worden om uw hond nog meer te laten genieten van de brokken.

Door inzet van omega-3 en omega-6 vetzuren dragen de producten bij aan een glanzende vacht en goed huidconditie.

Volwassen honden

Senior honden

Wanneer uw hond ouder wordt, veranderd de voedingsbehoefte met hem/haar mee. Zo hebben ouder wordende honden behoefte aan extra ondersteuning van de spijsvertering door toevoeging van vezels. Extra eiwit in de voeding helpt om het behoud van spieren te ondersteunen.

Daarnaast wordt extra aandacht besteed aan de gezondheid door:

het fosforgehalte te verlagen om de nierfunctie te ondersteunen extra antioxidanten toe te voegen om het immuunsysteem en zenuwstelsel te ondersteunen  toevoeging van uitgebalanceerd vet en aminozuur profiel voor de ondersteuning van de hartfunctie en het zicht inzetten van glucosamine en chondroitine voor ondersteuning van gewrichten 
Senior honden

Meer over hondenvoer

Droogvoer 

Een groot voordeel van droogvoer is dat een kleine hoeveelheid brokken veel voedingsstoffen bevat. Doordat de brokjes veel verschillende vormen en structuren hebben zorgen ze over het algemeen ook voor gezondere en schonere tanden. Brokjes zijn er in vele soorten en maten. Kip, rund, met rijst of groenten en voor grote of kleine rassen? Voor ieder soort is er een geschikte variant!

Bekijk het assortiment >

Natvoer

Wanneer je je hond natvoer geeft, voorzie je hem meteen van voldoende vocht. Natvoer bevat namelijk veel vocht, wat de kans op urineweginfecties verkleint. Ook zal je hond minder snel te dik worden. Het bevat namelijk vaak de helft van het aantal calorieën van droogvoer. Ook is het handig als je een moeilijke eter hebt, over het algemeen vinden honden natvoer namelijk heerlijk!

Bekijk het assortiment >

Voer per levensfase

De droog- en natvoeding wordt gemaakt per leeftijdsfase van de hond. Bij elke fase van het leven heeft je hond een andere voedingsbehoefte. Zo heeft een pup veel energie nodig om te groeien. En is het bij een volwassen hond van belang om te kijken naar de conditie van je hond, hoe actief hij is en of hij ergens gevoelig voor is. Daarnaast bestaat er voer voor de ouder wordende hond.

Verwen- en beloningssnacks

Snacks zijn er in vele soorten: kauwsnacks, beloningssnacks, trainingssnacks of verwensnacks. Wist je dat je de band met je hond versterkt door hem af en toe een snack te geven? Je kunt je hond ook laten socialiseren door andere mensen jouw hond een snack te laten geven. Daarnaast is kluiven ook heel goed voor het gebit  van je hond. Een snack is dus niet alleen maar voor de lekkernij!

Bekijk het assortiment >

Verzorgingssnacks

Dat snacks niet alleen maar voor de verwennerij zijn, bewijzen de vezorgende snacks. Wist je bijvoorbeeld dat een gebitsverzorgende snack de opbouw van tandplek en tandsteen kan verminderen? Daardoor kun je je hond helpen zijn gebit schoon en gezond te houden. Twee vliegen in één klap!

Bekijk het assortiment >
Beweging voor je hond

Beweging voor je hond

Of het nu om een puppy gaat of een volwassen hond, het is altijd belangrijk je hond voldoende te laten bewegen. Bijvoorbeeld door middel van speeltijd. Dit kan met verschillende spelletjes, waaronder verstoppertje spelen met hondenkoekjes als beloning. Zo beleef je tegelijkertijd samen veel plezier, wat goed is voor de band met je hond.

Bekijk het assortiment >

Veelgestelde vragen over hondenvoer

Welk hondenvoer geeft weinig ontlasting?

Wat is goed hondenvoer?

Hoe lang is hondenvoer houdbaar?

Wat mag er niet in goed hondenvoer zitten?

Wat is beter: droogvoer of natvoer?

Is er hondenvoer voor specifieke rassen?

Handige tips & informatie

Ben je op zoek naar meer tips & informatie voor de verzorging van jouw trouwe vriend? In onze blogs lees je er alles over.

Dierenwereld

De feestdagen zijn de meest gezellige tijden van het jaar. Wij voorzien je graag van vier tips om samen met jouw hond of kat optimaal te genieten van de feestdagen.

Dierenwereld

Omcirkel 4 oktober in de agenda, want dat is dé dag dat je jouw huisdier wat extra mag verwennen! Wij helpen je om te zorgen dat jouw hond of kat een fantastische dierendag krijgt!

Dierenwereld

Het is in de zomer extra belangrijk aandacht te geven aan dierenvoeding, maar ook de vacht, vochtinname en een eventuele oppas van jouw huisdier.

Dierenwereld

Helaas hebben 4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar last van gebitsproblemen. Benieuwd hoe je dit kunt voorkomen? We zetten de beste tips en producten voor je op een rijtje.

Meer voor jouw huisdier

Dierenvoeding Honden Puppy's Katten Kittens Vogels & knaagdieren

22 oktober 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 3 juni 2022