< Alle knutseltips

Bouw je eigen snackstadion

Dat wordt zeker scoren! Maak eens een snack stadion. Leuk om te doen, en natuurlijk erg lekker tijdens een voetbalwedstrijd. Voor ieder wat wils. We leggen je graag uit hoe je dit snackstadion zelf maakt.

Snack/tussendoortje
6-8 pers.
90 min
Eenvoudig

Een snackstadion maken

Stap 1

Verzamel alle benodigdheden.

Stap 2

Haal de inhoud uit de verpakking. Plak het kartonnen doosje weer dicht met plakband. Leg het doosje recht voor je, op de snijmat. Snijd de onderste helft van de voorkant uit het doosje. Leg het doosje op de zijkant. Snijd vanuit het midden diagonaal naar de bovenkant. Doe dit ook aan de andere kant. Snijd aan de achterkant van het doosje recht over de vouwlijn, zodat je twee losse doosjes krijgt. Doe hetzelfde bij de andere verpakkingen.

Stap 3

Leg een doosje recht voor je. Zet de schaar in de linkeronderhoek. Knip een rechte lijn van ca. 1 cm. Doe hetzelfde in de rechteronderhoek. Vouw de onderkant van het doosje omhoog en de zijkanten om de onderkant. Plak de zijkanten en onderkant aan elkaar vast met plakband. Doe hetzelfde bij de andere doosjes.

Stap 4

Bekleed de doosjes met aluminiumfolie.

Stap 5

Stapel twee doosjes op elkaar tot één tribune. Zorg ervoor dat de bovenkanten van beide doosjes op gelijke hoogte staan. Plak de doosjes aan elkaar vast met plakband. Doe hetzelfde bij de andere doosjes.

Stap 6

Bekleed het dienblad of de snijplank met aluminiumfolie.

Stap 7

Plaats het dienblad of de snijplank in de kartonnen doos als voetbalveld. Zet de tribunes eromheen. Plaats twee smalle bekers op de kop in de hoeken. Zet daar de andere smalle bekers bovenop. Doe hetzelfde met de brede bekers in de andere hoeken.

Stap 8

Vul het voetbalveld met de guacamole. Teken een middenlijn en cirkel met de knoflooksaus.

Stap 9

Snijd de rode paprika en augurken. Vul de tribunes met de ingrediënten.

Stap 10

Snijd 5 knakworsten door de helft. Rijg een halve knakworst aan een cocktailprikker. Rijg aan beide uiteindes van de prikker twee halve knakworsten tot een doel. Doe hetzelfde voor het andere doel. Plaats op de ene helft van het veld groene olijven en op de andere helft zwarte olijven.

Vul het stadion met de snacks die jij lekker vindt! Bekijk het tapasassortiment van Jumbo voor nog veel meer lekkere borrelhapjes.

Handige lijstjes voor EK Voetbal

Met deze handige lijstjes bestel je extra snel alles wat je nodig hebt voor het EK Voetbal.

Bekijk alle lijstjes

Meer inspiratie voor kinderen

Op zoek naar meer ideetjes wat je kunt doen met je kind? We helpen je graag verder!

Alles voor kids Kleurplaten Spelletjes Knutselen Koken met kids Buitenspelletjes Bakken Weetjes Keukenhelden