Loading...

Iedere dag de leukste boodschap, al 100 jaar

Hoera! In 2021 vieren we ons 100-jarig bestaan van ons familiebedrijf. Vier jij dit met ons mee? Al 100 jaar gaan we voor hetzelfde doel: iedere dag de leukste boodschap. We laten je graag zien dat de passie om van klanten fans te maken in onze genen zit. Boodschappen doen moet leuk zijn én blijven. Honderd jaar het familiebedrijf smaakt naar meer. We hebben heel veel zin in het vervolg!

Sinds 1921 Historie Klantverhalen Interviews Medewerkersverhalen Feiten & Cijfers Jubileummagazine

100 jaar passie om van klanten fans te maken

Onze ambitie? Het meest klantgerichte bedrijf van de wereld worden. Een bedrijf waar jij met plezier je boodschappen kunt doen. Van een dagelijkse verplichting naar een feestje. Met de 7 Zekerheden laten we zien dat boodschappen doen wél leuk kan zijn. En zeg nou zelf: wie wil er nou geen boodschappen doen bij een supermarkt die én de laagste prijs, én het grootste assortiment – lekker en gezond – én de beste service combineert?

Lees meer >

Een ondernemend, Brabants familiebedrijf

Altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden om in te investeren. Elke dag beter. Dat is het echte Jumbo DNA. Samen, ondernemen, winnen: van generatie op generatie doorgegeven. Die passie zie je overal terug in ons familiebedrijf. We zorgen dat onze collega’s zich kunnen blijven ontwikkelen via onze eigen Academy, dat ze lekker in beweging blijven en goed eten. En niet alleen onze collega’s, maar ook (jong) sporttalent helpen we het beste uit zichzelf te halen. En voor onze klanten maken we lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar voor iedereen.

Lees meer >

Een jubileum om samen te vieren

We vieren een heel jaar lang een bijzonder jubileum, dat we vooral te danken hebben aan onze klanten. Samen met iedereen die ons mee groot heeft gemaakt vieren we dat. Onze klanten, partners, ondernemers, leveranciers én natuurlijk onze 100.000 medewerkers. Het wordt een jaar om nooit te vergeten. Een jaar van verbinding, om het bijzondere familiegevoel verder te versterken. En een jaar met leuke, verrassende acties en iconische producten en prijzen voor onze klanten.

Lees meer >

Een kleurrijke geschiedenis

Hoe groeiden we uit van een groothandel tot een supermarkt voor de leukste boodschap? We nemen je mee door de geschiedenis van Jumbo.

Oorsprong

Johan van Eerdt, oudoom van Karel van Eerd, begint in Veghel een groothandel in levensmiddelen.

1e supermarkt

Karel van Eerd opent de eerste Kroon supermarkt bij de familie Van der Burgt in Schijndel.

Familiebedrijf viert 100-jarig bestaan!

Al 100 jaar gaan we nog altijd voor hetzelfde doel: iedere dag de leukste boodschap.

Ontdek de hele geschiedenis

Onze klanten over de 7 Zekerheden

Wim van Hagen

“Ook al ben ik 86 jaar, ik kan alles vinden bij Jumbo en de mensen zijn reuze vriendelijk.”

Meneer & mevrouw Wiehoff

“Veel Jumbo producten zijn lekkerder dan vergelijkbare producten in Duitsland.”

Sahila El Barkany

“Jumbo is niet alleen een supermarkt, ze zijn echt betrokken.”

Bekijk interviews met onze klanten

Over ondernemerschap & familie

Het familiebedrijf van Eerd, de motor achter de succesformule Jumbo, viert in 2021 het 100-jarig bestaan van het familiebedrijf. Welk - zakelijk - pad heeft de familie gelopen van 1921 tot nu?  Hier praten vader en zoon Van Eerd samen over. “De handelsgeest zit in ons bloed. Onze voorvaderen waren ondernemende molenaars die met paard en wagen hun producten aan de man brachten", aldus Frits. 

Lees het interview

"Passie voor de klant zit in onze genen"

Monique Groenewoud-van Eerd, verantwoordelijk voor cultuur en DNA, over het Jumbo DNA dat zich krachtig laat samenvatten in drie woorden: Samen, Ondernemen, Winnen.

Lees het interview

"We geloven in én én en"

Vlot winkelen, euro’s goedkoper en service met een glimlach. In 1996 zette Jumbo de supermarktwereld op z’n kop met de introductie van de 7 Zekerheden. CCO Colette Cloosterman-van Eerd: “We wilden de supermarkt worden waar je voor omrijdt."

Lees het interview

Onze medewerkers over persoonlijke groei

Marian Pijper - Operationeel manager

“Gelukkig sta ik gevoelsmatig nog steeds dicht bij de klant.”

Mohamed El Kadi - Filiaalmanager

“Ondernemer worden zou de kers op de taart zijn.”

Melissa van Empel - 1e medewerker

"Ik leerde veel over de functie én over mezelf.”

Bekijk interviews met onze medewerkers

Jumbo in Cijfers*

*Cijfers van januari 2021

Bekijk de laatste cijfers

Samen zorgen we ervoor dat Jumbo De Leukste Boodschap is en blijft

Bij Jumbo worden we gedreven door passie om van klanten fans te maken. Wij willen boodschappen doen leuker maken. We zijn goed op weg, maar onze reis is nog lang niet afgelopen. We blijven elkaar uitdagen en stimuleren om de mentaliteit die ons zover gebracht heeft vast te houden en verder te versterken. Want ook in de toekomst willen we succesvol blijven. Een nóg leukere Jumbo? Kan niet? Kan wel! Er is namelijk nog zoveel wat nu misschien niet kan, maar straks wel.