Kattenvoer en kattenbrokken

Voor iedere kat het juiste kattenvoer 

Natvoer, droogvoer, voer voor specifieke gezondsheidsvoordelen. Er bestaan enorm veel verschillende soorten kattenvoer. En natuurlijk wil jij het allerbeste voor jouw maatje. Lees je dus goed in en maak bewuste keuzes in het voer dat je je kat voorschotelt. We helpen je graag een handje!

Snel naar

Een ruime keuze aan kattenvoer Voer voor iedere levensfase van je kat Meer informatie over de voeding van je kat Veelgestelde vragen over kattenvoer

Een ruime keuze aan kattenvoer

Bij Jumbo vind je voor iedere kat in elke levensfase het juiste kattenvoer. Ontdek ons uitgebreide assortiment.

Bekijk meer kattenvoer

Kattenvoer voor jonge katten

Wist je dat kittens andere behoeften hebben qua voeding en dat ze nog niet alles even goed verteren? Voor passende kittenvoeding zit je bij Jumbo goed.

Meer voer voor kittens Meer voer voor katten van 1 jaar en ouder >

Kattenvoeding voor volwassen katten

Op zoek naar de beste kattenvoeding voor je volwassen kat? De voeding bij Jumbo in de schappen is precies goed afgestemd.

Meer voeding voor volwassen katten

Kattenvoer per levensfase

Levensfase: kitten

De juiste voeding is erg belangrijk bij een kitten, dit helpt bij de ontwikkeling van de spieren en botten. Niet alleen de keuze in voeding is belangrijk maar ook hoe je het geeft. Zo kan je een kitten het beste op vaste tijdstippen kleine porties geven. We hebben de verschillende voeding voor kittens even een rijtje gezet.

Tips voor kittens
Puppy

Levensfase: volwassen

Wanneer je kat volwassen is, wordt het belangrijk het gewicht van de kat goed in de gaten te houden. Ook zijn katten slechte drinkers. Daarom is het voor jou als baasje een taak om te zorgen dat de kat voldoende vocht binnenkrijgt. Dit doe je bijvoorbeeld door droogvoer en natvoer af te wisselen. Ook voor de volwassen kat hebben we verschillende soorten kattenvoer in ons assortiment.

Volwassen honden

Meer over kattenvoer

Droogvoer

Droogvoer, oftewel brokjes, zijn makkelijk in het gebruik. Je doet de brokjes in een schaaltje en het blijft een lange tijd goed. Het is dus ideaal voor wanneer je jouw kat onbeperkt wilt voeren. Een kat eet graag kleine beetjes in één keer en dus kan ze met droogvoer zelf bepalen wanneer ze uit haar bakje komt eet. Daarnaast bevat droogvoer een hoge concentratie aan voedingsstoffen. Eet jouw kat te weinig? Door het eten van brokjes zal ze voldoende energie binnenkrijgen.

Bekijk het assortiment >

Natvoer

Katten zijn van nature slechte drinkers. Natvoer kan een hele goede ondersteuning zijn om de vochtbalans van je kat op peil te houden. Hiermee zorg je ook  meteen voor de gezondheid van de urinewegen van je kat. Moet jouw kat op haar gewicht letten? Natvoer bevat altijd minder calorieën dan droogvoer en vult beter. Het is dus ook een handige manier om het gewicht van je kat beter op peil te houden. En niet onbelangrijk: katten zijn over het algemeen dol op natvoeding.

Bekijk het assortiment >

Voer per leeftijdsfase

Katten in verschillende leeftijdsfasen hebben verschillende voedingsbehoeften. Daarom bestaat er speciaal voer voor kittens, volwassen katten of senior katten. Zo hebben kittens afgestemde voeding nodig die hen helpt bij de groei, kunnen volwassen katten specifieke gezondheidsproblemen hebben waar afgestemde voeding voor bestaat en is het voor ouder wordende katten heel belangrijk om vitaal te blijven. Bekijk daarom goed of het voer dat je jouw kat geeft nog past bij haar leeftijd.

Voer met gezondheidsvoordelen

Is jouw kat gecastreerd, heb je een binnen kat of juist een kat die veel buiten komt? Iedere kat is anders en dus zijn de voedingsbehoeften van elke kat anders. Indien je voeding koopt die speciaal is afgestemd op een specifieke behoefte, zoals voer voor gevoelige katten, ondersteun je daarmee een gezonde spijsvertering. Bekijk dus altijd welke varianten voeding er bestaan en kies de voeding die het beste past bij jouw kat.

Snacks

Zorg ervoor dat je altijd wat lekkers in huis hebt om je kat te vertroetelen. Gebruik snacks om de band tussen jou en je kat te versterken en maak er een spelletje van om je kat de snoepjes te laten eten. Naast dat je je kat met snacks kunt verwennen en belonen voor haar goede gedrag, zorgen ze ook voor een extra portie voedingsstoffen tussen de maaltijden door die de gezondheid van je kat ondersteunen.

Bekijk het assortiment >
Verwen je kat

Verwen je kat

Een spelletje spelen met je kat is zowel goed voor de band met je kat als de fysieke beweging van de kat. Denk bij spelletjes aan het gooien van een pingpongballetje of het bewegen van een laserlampje. Beloon je kat tijdens het spelen met de lekkerste snacks. Zo beleef je samen plezier én komt je kat voldoende in beweging.

Bekijk kattensnacks >

Veelgestelde vragen over kattenvoer

Wat is goed kattenvoer?

Welk kattenvoer geef je aan kittens?

Hoe lang blijven kattenbrokken goed?

Waarom graanvrij kattenvoer?

Hoe lang is kattenvoer houdbaar?

Handige tips & informatie

Ben je op zoek naar meer tips & informatie voor de verzorging van jouw trouwe vriend? In onze blogs lees je er alles over.

Dierenwereld

De feestdagen zijn de meest gezellige tijden van het jaar. Wij voorzien je graag van vier tips om samen met jouw hond of kat optimaal te genieten van de feestdagen.

Dierenwereld

Omcirkel 4 oktober in de agenda, want dat is dé dag dat je jouw huisdier wat extra mag verwennen! Wij helpen je om te zorgen dat jouw hond of kat een fantastische dierendag krijgt!

Dierenwereld

Het is in de zomer extra belangrijk aandacht te geven aan dierenvoeding, maar ook de vacht, vochtinname en een eventuele oppas van jouw huisdier.

Dierenwereld

Tandplak en tandsteen komen veel voor bij het gebit van een kat. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Meer voor jouw huisdier

Dierenvoeding Honden Puppy's Katten Kittens Vogels & knaagdieren

22 oktober 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 3 juni 2022