7 x recepten met steenfruit

16 juni 2022 | Auteur: Jumbo

Steenfruit is de verzamelnaam voor vruchten met middenin een pit die zo hard kan zijn als steen. Vandaar de naam. De fruitsoorten die hieronder vallen, zijn: kersen, nectarines, perziken, abrikozen, mango en pruimen, maar ook olijven en avocado’s. We geven je een aantal lekkere recepten met steenfruit.

1. Karnemelkpannenkoekjes met nectarines

7 ingrediënten  20 min 

Verfrissend, zomers en feestelijk. Deze karnemelkpannenkoekjes met nectarines en citroen zijn het ideale ontbijt voor het weekend. Wil je punten scoren? Serveer ze dan als ontbijt op bed.

Bekijk het recept

2. Luchtige mascarpone met kersen en lange vingers

7 ingrediënten  15 min 

Dit hemelse dessert heeft iets weg van tiramisu, maar is wat lichter, zoeter én fruitiger. De kersen combineren heerlijk met de pure chocolade en romige mascarpone. Al met al een indrukwekkend toetje dat je al in een kwartier klaar hebt.

Bekijk het recept

3. Zomerkrans met ijs en fruit

10 ingrediënten  15 min 

We blijven nog even in de zoete hoek. In deze prachtige zomerkrans gaan 2 steenvruchten: kersen en pruimen. Samen met de frambozen, het ijs, de pistachenootjes, witte chocolade en chocolate cookies is dit dessert echt een feestje.

Bekijk het recept

4. Perzik-amandelsalade met limoen en munt

6 ingrediënten  15 min 

Nog nooit een salade als dessert geproefd? Dan wordt dit de eerste keer. Deze fantastische perzik-amandelsalade met limoen en munt is hét dessert waar je naar verlangt op een warme zomerdag.

Bekijk het recept

5. Vistaco's met mango en avocado

9 ingrediënten  48 min 

Steenfruit in je hoofdgerecht? Ook dat kan gewoon. We gaan hier voor taco’s met de steenvruchten mango en avocado. De overige ingrediënten die er een kleurrijk en smakelijk geheel van maken, zijn rode en groene paprika, pangafilet, koriander en limoen.

Bekijk het recept

6. Red-velvetmuffins met pruimen in kaneelsiroop

7 ingrediënten  20 min 

Voor een brunch, high tea of willekeurig verwenmomentje voor jezelf of een ander: redenen genoeg om deze waanzinnige red-velvetmuffins te maken. Door de pruimen in zelfgemaakte kaneelsiroop te dippen, beleef je met deze cakejes een verrassende smaaksensatie.

Bekijk het recept

7. Zomerse fruitspiesjes

7 ingrediënten  15 min 

Gaan jullie bbq’en vandaag? Zorg dan dat de barbecue nog warm is als je dit dessert maakt. Op dit spiesje vind je maar liefst 3 soorten steenfruit: perzik, pruim en mango. Even op de bbq voor extra smaak en dan dippen in een fris-zoet sausje.

Bekijk het recept

Meer recepten met steenfruit

Meer inspiratie & tips

Food

Schijnt het zonnetje? Perfect moment voor een lekkere picknick. Ga naar het strand, het park of gewoon in je eigen tuin! Vul je mand met goedbelegde broodjes, salades en wraps.

Food

Op zoek naar salades die je makkelijk mee kunt nemen? Bekijk dan onze 5 favoriete salades to go. Ze zijn ook nog eens allemaal in minder dan een half uur te maken!

Food

Het park, strand of de tuin van een van je vrienden. Een wegwerp barbecue neem je overal mee naartoe.

Food

Kom helemaal in de festival stemming met deze festival food recepten. Zo maak je er echt een feest van in je tuin. Ontdek deze lekkere recepten.