Verse tortellini met vleesvulling - 504901

Natrium

Natrium is een mineraal dat je lichaam niet zelf kan aanmaken en dat je via je voeding binnenkrijgt. Natrium is belangrijk voor het regelen van de vochtbalans en je bloeddruk in je lichaam. Ook zorgt natrium voor een goede werking van spier- en zenuwcellen. 

Snel naar

Over natrium en zout Recepten met verantwoorde hoeveelheid natrium Handige lijstjes Veelgestelde vragen natrium Kookvideo’s om zelf te koken met minder zout

Natrium en zout

Zout is de belangrijkste bron van natrium in onze voeding. Heb je het over de gezondheidseffecten van zout, dan heb je het over de gevolgen van het natrium. 80 procent van het zout dat we met voeding binnenkrijgen, is al door de fabrikanten toegevoegd aan de producten. De overige 20 procent voegen we zelf toe aan ons eten.

Recepten met een verantwoorde hoeveelheid natrium en zout

Wil jij bewust verantwoord omgaan met de hoeveelheid natrium en zout? Maak dan deze gerechten.

Handige lijstjes met gezonde boodschappen

Wil je makkelijk al je voedingsstoffen binnen krijgen? Begin dan met het eten van gezonde producten. Hieronder vind je wat handige lijstjes die je alvast op weg helpen. Met de lijstjes kun je lekker snel de juiste boodschappen bestellen.

Basisproducten bij Jumbo

Bij Jumbo hebben we alles in huis om een maaltijd te maken met minder zout. Deze producten zijn een goede basis voor gerechten met minder zout. 

Veelgestelde vragen over natrium

Waar zit natrium in?

Hoeveel natrium per dag?

Tips voor het eten van minder zout

Wil jij ook eten koken met een goede balans in voedingswaarden? Wij hebben wat tips!

Foodcoach

Vijf handige tips hoe je sneller een appel in plaats van zak chips pakt.

Foodcoach

Waar moet je op letten op de verpakking van een product?

Het lekkerste eten met minder zout maak je zelf

In veel kant-en-klare maaltijden zit veel toegevoegd zout. Daarom is het soms gezonder en lekkerder om zelf die pastasaus, bouillon of kruidenboter klaar te maken. Zo kies je makkelijk zelf hoeveel zout je toe wilt voegen. Voor wat inspiratie voor in de keuken, bekijk de video’s.

Tomatensaus maken

 

Vleesbouillon

 

Zelf kruidenboter maken

 

Download de Jumbo Foodcoach app

Met de vernieuwde Jumbo Foodoach app maak je jouw favorieten familiegerechten nét een tikkie gezonder. Wissel je favoriete producten om voor producten die passen in de Schijf van Vijf (Gouden Wissels) of producten die een stapje in de goede richting zijn (Goede Wissels). Ontdek welke wissels bij jou passen. Geen inspiratie? Geen probleem! Je kunt kiezen uit één van de 1.000 familierecepten.

Download de Jumbo Foodcoach app Een tikkie gezonder? Dat doe je zo! >

Alles over gezond eten

Gezond eten Gezond en voordelig eten Gezonde recepten Gezond ontbijt Gezonde lunch Gezond avondeten Gezonde pasta Dieet Jumbo Foodcoach Nutri-score

Voedingswaarde info

Alles over voedingswaarde Calorieën Eiwitten Koolhydraten Koolhydraatarm dieet Koolhydraatarm ontbijt Koolhydraatarme lunch Koolhydraatarm diner Mineralen Natrium Vetten
Verzadigde en onverzadigde vetten Vitaminen Hoeveel calorieën per dag Hoeveel eiwitten per dag Hoeveel koolhydraten per dag Koolhydraatarme recepten Waar zitten koolhydraten in Waar zitten eiwitten in Hoe eet ik meer vezels? Waar zitten meer vezels in?

20 januari 2022 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 27 januari 2022