Crispy marshmallow-kerstboompjes

Crispy marshmallow-kerstboompjes

Jumbo

100 min bereiden

tussendoortje

4 personen

112 kcal/pp

Ingrediënten

  • 2 el rainbow sprinkles (Cake Angels, taartdecoratie)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Crispy marshmallow-kerstboompjes op tafel.

  1. Smelt de roomboter in een pan op laag vuur. Voeg als de boter helemaal gesmolten is de marshmallows toe en laat ze al roerend smelten. Voeg als het een glad mengel is 1 tl blauwe kleurstof en 3 tl gele kleurstof toe, zodat het mengsel een groene kleur krijgt. Meng er de coco pops door.
  2. Leg de vellen bakpapier op het werkblad en schep op elk vel 1 strook van het mengsel van 10-12 cm breed en 38-40 cm lang. Laat iets afkoelen. Wrijf je handen in met de olie en duw het coco pop-mengsel tot een zo strak mogelijke strook.
  3. Plak op elke strook 8 pindapepsels; 4 stuks waarvan de pepsel 3-4 cm aan de bovenkant van de strook uitsteekt en 4 waarvan de pepsel 3-4 cm aan de onderkant uitsteekt. Zorg dat de pepsels niet recht tegenover elkaar op de strook liggen maar steeds verspringend. Duw ze een beetje aan zodat ze goed blijven plakken. Dit zijn de stammetjes van de kerstbomen.
  4. Snijd met een scherp mes steeds schuin tussen de pepsels door, zodat er aan 2 kanten driehoekige kerstbomen ontstaan. Maak het mes tussendoor af en toe schoon. Laat de boompjes nog een uur liggen zodat ze minder plakkerig worden.
  5. Haal de boompjes met behulp van een mes los van elkaar en draai ze om. Versier ze met de sprinkles.

Tip! Je kunt de kerstboompjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar ze in een afgesloten bak tussen vellen bakpapier. Meer kerstrecepten? Bekijk alle kerstrecepten.

eet smakelijk