Hartenkoekjes voor mama

Hartenkoekjes voor mama

Jumbo

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

150 kcal/pp

Ingrediënten

  • 1 keukenmachine of mixer met deeghaken
  • 1 deegroller
  • 1 hartvormige koeksteker
  • 1 bakplaat

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hartenkoekjes voor mama op tafel.

  1. Kneed in een keukenmachine of met een mixer van de bloem, de boter, de basterdsuiker, de vanillesuiker en de melk een soepel deeg. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie ca. 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  3. Rol met een deegroller het deeg uit tot een lap van 2-3 mm dik. Steek met een koeksteker hartjes uit het deeg. Leg de hartje op de bakplaat en bestrijk ze dun met de losgeklopte eierdooiers.
  4. Bak de koekhartjes in de voorverwarmde oven in 8-10 min. goudbruin en gaar. Laat de harten op een rooster afkoelen. Je kan de hartjes versieren. Lees hiervoor de tips.

Tip! Smelt witte en/of pure chocoladedruppels en versier de koekjes ermee. Druk eventueel zilveren of gouden pareltjes in de nog zachte chocolade. Of versier de koekjes met roze glazuur en strooi er roze en witte hartjes over. Of maak glazuur van 250 gram poedersuiker en enkele eetlepels water of limonadesiroop en versier de koejes ermee. Je kunt het glazuur een kleur geven met kleurstofstiften. Druk in het nog natte glazuur pareltjes, mixballetjes in glitterpastelkleuren of discodip.

eet smakelijk