7x guilty pleasure recepten

Soms heb je het gewoon verdiend. Een schandalig lekkere traktatie zoals een ijsje belegd met nóg meer zoete versiersels of een ijskoffie met slagroom en je favoriete toppings. Met deze ‘guilty pleasure’ recepten maak je er écht een feestje van. 

Het is geweldig om deze recepten te maken en er een Instawaardige foto van te maken, maar ervan genieten is natuurlijk helemaal fantastisch. Overdadig lekker en geen reden om je hier schuldig over te voelen. Calorieën tellen doen we morgen weer.

1. Baileys freakshake

8 ingrediënten  5 min 

Een speciale ijskoffie is toch precies wat je wil op een snikhete dag? Deze indrukwekkende Baileys freakshake heb je al in 5 minuten gemaakt. Klaar om aan te vallen? Eerst mag je je een weg eten door de cake met slagroom en hagelslag om vervolgens bij de verfrissende ijskoffie uit te komen. Ultiem genieten.

Bekijk het recept

2. Rainbow donuts

5 ingrediënten  10 min 

Zijn donuts jouw guilty pleasure? Bij Jumbo doen we er graag nog een schepje bovenop. En daarmee bedoelen we een schepje ijs. Of drie. Als je gaat zondigen, kun je het ook maar beter goed doen. Van het aanzicht van deze regenboog-donut-ijstoren word je al vrolijk en van de smaak minstens zo blij.

Bekijk het recept

3. IJs-chocs met kersen

6 ingrediënten  15 min 

Met dit recept maak je van je ijsje een waar kunstwerk. Dat wordt genieten in stijl. Deze versierde ijs-chocs zijn bijna te mooi om op te eten, maar doe dat toch maar wel. Want de chocolade, kersen, noten en munt vormen een fantastische smaakcombinatie. Zet ‘m snel op de foto en dan smullen maar, voordat ‘ie smelt.

Bekijk het recept

4. Mexicaanse nacho’s

5 ingrediënten  20 min 

Tussen al het suikerzoete geweld delen we ook even een hartige all time favourite van velen: nacho’s. Wees niet te zuinig met de geraspte cheddar kaas eroverheen, het is tenslotte niet voor niets een guilty pleasure. Is dat niet zondig genoeg voor je? Maak er dan nog een romige guacamole bij om te dippen.

Bekijk het recept

5. Hollandse groente-kaasbitterballen

14 ingrediënten  240 min 

Als er een schaaltje bitterballen op tafel komt, blijft er nooit eentje liggen. Herkenbaar? Met dit recept maak je een heerlijke variant op de traditionele bitterballen, namelijk met groente en kaas. Doet het altijd goed bij een gezellige borrel of bijvoorbeeld tijdens een filmavondje op de bank.

Bekijk het recept

6. Brownies

8 ingrediënten  45 min 

Denk je aan guilty pleasures, dan denk je aan chocolade. En welke chocoladeliefhebber houdt er nou niet van brownies? Wij hebben hier hét recept voor brownies voor je, waarin pure chocolade, roomboter en suiker de hoofdrol spelen. Zondigen op z’n best. Kun jij het bij één stukje houden?

Bekijk het recept

7. Pindakaas s’mores

4 ingrediënten  15 min 

Voor deze guilty pleasure heb je maar weinig ingrediënten nodig, maar dat doet niets van de smaak af. De combinatie van pindakaas, gesmolten marshmallows, pure chocolade en biscuits is gewoonweg verrukkelijk. Wat zijn we blij dat deze Amerikaanse traktatie naar ons overgewaaid is. Lekker dippen maar!

Bekijk het recept

Meer inspiratie & tips

Een goede weerstand is nu misschien nog wel belangrijker dan ooit. Daarom is het slim om elke dag aan voldoende vitamine C binnen te krijgen.

Alsof pannenkoeken op zich al geen feestje zijn, maken we het gewoon nog bonter: bekijk  hoe je een pannenkoektaart maakt.

Diploma op zak? Dat mag gevierd worden! Met dit geslaagde menu voor geniet je de hele dag van feestelijke gerechten, drankjes en tussendoortjes.

Hoe krijg je  iedere dag de aanbevolen hoeveelheid vitaminen binnen? Het antwoord op deze vraag, zijn deze recepten.