Appels van teler Wilfred

Appel is het favoriete fruit van Nederland. We eten er gemiddeld wel 89 per jaar! Niet zo gek, want er bestaan verschillende appelsoorten waar je veel verschillende soorten gerechten mee kan maken. De appels voor Jumbo worden onder andere geteeld in de Betuwe waar Wilfred van Driel als vierde generatie teler appels teelt. Op zijn appelboomgaard in de Betuwe teelt hij de lekkerste appelrassen zoals elstar, jonagold en goudrenet voor Jumbo. Benieuwd naar het verhaal achter de Nederlandse appels? Wilfred neemt je graag mee.

Snel naar

Het verhaal van Wilfred Appels uit Nederland Uitgelicht recept Meer recepten met appel

'Ik ben er trots op dat ik een duurzaam, gezond en eerlijk Nederlands product mag telen'

Voor Wilfred was er van kinds af aan geen twijfel over mogelijk: hij zou het bedrijf van zijn ouders overnemen. “Ik vond het vroeger al mooi om te zien hoe je samenwerkt met de natuur om uiteindelijk een mooi product te laten groeien. Nu run ik het bedrijf samen met mijn broer Jeroen.”

Uniek

De broers Van Driel telen verschillende appelrassen, zoals de elstar, jonagold en goudrenet. Elk met z’n eigen unieke smaak en textuur. “De elstar is het meest geliefd in Nederland dankzij z’n friszure smaak. De jonagold is wat zoeter en de goudrenet is perfect om mee te bakken. Mijn vrouw maakt er de lekkerste appeltaarten mee.”

Veel proeven

Nadat de jonge appelbomen door bijen zijn bevrucht en een jaar lang intensief zijn verzorgd, is het in september tijd om ze met de hand te oogsten. De suikerverhouding, hardheid en kleur worden gecheckt. Wilfred: “Gemiddeld plukken we per jaar zo’n 50.000 appels per hectare. Ze worden voorzichtig in grote kisten gelegd zodat ze niet butsen.” De appels worden gesorteerd en opgeslagen in koelcellen totdat ze naar Jumbo gaan, zodat ze jaarrond verkrijgbaar zijn.

Nederlands trots

De appel is het populairste fruit in Nederland. Wilfred snapt wel waarom, want het Nederlandse klimaat is heel geschikt voor de appelteelt: “Het rivierengebied waar we ons bevinden heeft voldoende water. En de vruchtbare kleigrond in de Betuwe zorgt ervoor dat de bomen goed groeien.”

Duurzaam

Bij Jumbo kiezen we met onze Nederlandse aardappelen, groenten en fruit voor het keurmerk On the way to PlanetProof. Zo ook voor deze appels. Geteeld met extra aandacht voor mens, dier en milieu. Zo bloeien er bloemenranden rondom het perceel van de broers Van Driel voor de biodiversiteit en wordt het fruit gekoeld met de stroom van zonnepanelen. Wilfred: “Ik ben er trots op dat ik een duurzaam, gezond en eerlijk Nederlands product mag telen, en dat zo veel mensen in Nederland daarvan genieten.”

Maak kennis met meer van onze telers en boeren

Proef onze appels van dichtbij

Lekkere recepten met appel van Dichtbij

Ontdek álle producten van Dichtbij

Veel dagelijkse boodschappen en lekkernijen komen van Dichtbij, of je nu vers vlees of seizoensfruit zoekt, onze handige lijstjes helpen je. Zo heb je eenvoudig en snel al je lokale boodschappen bij elkaar.

Ontdek álle producten van Dichtbij

Meer inspiratie

van Dichtbij Groente & fruit Vlees Zuivel & kaas Telers & boeren