Gegrilde ananas

Gegrilde ananas

Jumbo

Mmm… wat een lekker toetje. Door het grillen krijgt de ananas nog meer smaak!

20 min bereiden

Dessert

4 personen

197 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 1 dl water
  • 4 bollen rum-rozijnenijs

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gegrilde ananas op tafel.

  1. Verwijder de schil van de ananas met een scherp mes. Snijd de ananas in plakken van 1 cm en gebruik twee plakken per persoon voor dit gerecht. Verwijder met een klein mesje de harde kern uit het midden van de plakken.
  2. Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap de vanille er met een theelepel uit. Meng de vanille in een kommetje door de suiker en doe de vanillesuiker in een steelpan. Voeg het water toe en breng het mengsel aan de kook. Roer even zodat de suiker goed oplost. Laat de siroop op matig vuur inkoken tot de helft over is.
  3. Verhit de grillpan op hoog vuur. Dep de plakken ananas goed droog met keukenpapier en grill ze 1 min. op elke kant tot er een mooi streepjespatroon op de plakken staat.
  4. Serveer 2 plakken ananas per persoon op een bord. Lepel er een beetje van de vanillesiroop overheen en leg er een bol ijs bovenop.

Tip! Gebruik de rest van de ananas in blokjes voor een salade. Afgedekt in de koeling is de ananas nog drie dagen houdbaar. Voor een twist vervang je een gedeelte van het water door een scheutje rum. Meer kerstrecepten? Bekijk alle kerstrecepten.

eet smakelijk