Groentetaart met gegrilde sla

Groentetaart met gegrilde sla

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Groentetaart met gegrilde sla. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

55 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

765 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 grillpan
  • 1 pureestamper
  • 1 springvorm (ø 24 cm)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Groentetaart met gegrilde sla op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de zoete aardappel, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 12 min. gaar. Snijd de paprika’s in stukken van ca. 3 cm en doe in een kom. Schenk er 1 el olie bij. Voeg een 0,5 el kerrie toe, breng op smaak en schep om. Verhit de grillpan en gril de paprika 5 min. rondom. Kook de tuinerwten in 5 min. gaar.
  2. Giet de zoete aardappel af en doe terug in de pan. Schenk er 1 el olie bij, voeg een 0,5 el kerrie toe en breng op smaak. Stamp de zoete aardappel met de pureestamper fijn. Giet de tuinerwten af en doe terug in de pan.
  3. Rol het quiche- & taartdeeg met het bakpapier uit en leg met het bakpapier onderop in de springvorm. Verdeel er in laagjes de zoete-aardappelpuree, tuinerwten en paprika over. Verkruimel er de feta over en bak de groentetaart in 20-25 min. gaar in de oven.
  4. Haal de taart uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Verhit de grillpan. Halveer de kropjes sla in de lengte. Meng 3 el olie met een 0,5 el kerrie. Breng de olie op smaak en bestrijk er de sla mee. Gril de sla 2 min. op de snijkant. Keer en gril nog 1 min.
  5. Haal de taart uit de vorm en snijd in punten. Leg op elk bord 2 stukken gegrilde sla en een stuk taart.
eet smakelijk