< Terug naar overzicht duurzaamheid

Minder en beter verpakken, minder afval

Het lijkt misschien onzin, zo’n komkommer in plastic. Maar we verpakken ’m niet zomaar in een strak jasje. Door de verpakking blijft de komkommer veel langer goed en dat voorkomt voedselverspilling. Verpakkingen zijn nuttig, maar ze zorgen ook voor veel afval en verbruik van waardevolle grondstoffen. En als we toch afval produceren, dan willen we dit graag een tweede leven geven. Jumbo gaat de strijd aan met verpakkingsafval door minder én beter te verpakken en door het minimaliseren van onze afvalstromen. 

Minder én beter verpakken in 2025:

20% minder verpakkingsmateriaal 100% recyclebare verpakkingen, die vaak ook herbruikbaar zijn Kunststof verpakkingen bestaan voor gemiddeld 35% uit gerecycled en/of biobased plastics Minder gebruik van fossiele materialen, meer duurzamere keuzes Kartonnen of papieren verpakkingen zoveel mogelijk van gerecycled materiaal of anders 100% FSC-gecertificeerd Van afval maken we op een slimme manier nieuwe producten
Minder verpakken

Als het minder kan, dan doen we dat zeker. In 2025 willen we maar liefst 20% minder verpakkingsmateriaal gebruiken. We zijn al goed op weg. 

Meer over minder verpakken >
Recyclen

We gaan de strijd aan met verpakkingsafval door beter te verpakken. In 2025 moeten al onze verpakkingen bijvoorbeeld 100% recyclebaar zijn. 

Meer over recyclen >
Hergebruiken

Met herbruikbare verszakjes, herbruikbaar plastic servies en de Jumbo shopper maken we het makkelijker om minder weg te gooien. 

Meer over hergebruiken >
Afval bestaat niet

We willen zo min mogelijk afval produceren en als we dat toch doen, dan geven we afval graag een tweede leven. Bijvoorbeeld door er nieuwe producten van te maken.

Meer over afval bestaat niet >