Watermeloenham van de BBQ

Watermeloenham van de BBQ

Jumbo

Op zoek naar een lekker recept? Maak Watermeloenham van de BBQ. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

1 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

62 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 1 barbecue met deksel met thermometer
  • 1 aluminium schaal (20 x 30 cm)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Watermeloenham van de BBQ op tafel.

  1. Maak de pekel. Breng daarvoor 1 L water aan de kook en voeg het zout en de suiker toe. Laat al roerend koken tot het zout en de suiker zijn opgelost. Vul de pekel aan met 4 L koud water.
  2. Schil de watermeloen maar laat op de helft van de watermeloen het witte deel van de schil zitten. Snijd dat witte deel kruislings om de 2 cm in zodat een ruitpatroon ontstaat. Leg de meloen in de pekel. Leg er een zwaar bord of schaal op, zodat de meloen ondergedompeld blijft. Laat de meloen 24 uur pekelen.
  3. Steek de barbecue aan en breng de temperatuur naar 150 °C. Neem de meloen uit de pekel en dep droog met keukenpapier. Wrijf de meloen rondom in met de kruidenmix en leg in de aluminium barbecueschaal. Zet de schaal met de meloen op de barbecue en sluit het deksel. Laat de meloen 3 uur garen. Keer elk uur. Leg het laatste uur de meloen met de ingekerfde kant naar boven in de schaal en bestrijk die kant met de barbecuesaus.
  4. Leg de ‘ham’ op een mooie plank of schaal en snijd aan tafel in dunne plakken.

Tip! Lekker met chimichurri, kijk voor het recept op Jumbo.com/recepten/chimichurri

eet smakelijk