Zomer tips voor jouw huisdier
Dierenwereld

Diervoeding en meer - tips voor jouw huisdier tijdens de zomer

15 juni 2022 | Auteur: Jumbo

Veel huisdieren kunnen niet goed tegen hoge temperaturen. Het is in de zomer extra belangrijk aandacht te geven aan dierenvoeding, maar ook de vacht, vochtinname en een eventuele oppas van jouw huisdier.

Trim de vacht van jouw huisdier
Een trimbeurt kan helpen je huisdier koeler te houden in de zomer. Dit is wel afhankelijk van de dikte van de vacht. Als jouw hond of kat geen dikke vacht heeft, dan mag je deze verzorgen zoals je normaal ook doet. Als jouw dier wel een dikke vacht heeft mag er best een stukje vanaf, maar let op: de vacht helpt ook om de lichaamswarmte te reguleren. Scheer je hond of kat daarom nooit helemaal kaal.
Koop dierenvoeding met veel vocht
Met het warme weer in de zomer is het heel belangrijk dat jouw viervoeter voldoende vocht binnen krijgt. Helaas zijn niet alle huisdieren grote drinkers, zeker bij katten kan dit een uitdaging zijn. Echter, kan het ook voor honden geen kwaad om extra aandacht aan hun vochtinname te besteden. Gelukkig bestaat er (aanvullende) dierenvoeding met een hoog vochtgehalte: denk hierbij aan maaltijdzakjes, mouse, gelei of soepen.
Zorg voor voldoende dierenvoeding
Huisdieren vinden routine erg prettig, zeker wat betreft eten. Ga je op vakantie? Dan is er een goede kans dat je huisdier verzorgd wordt door een oppas. Zorg er daarom voor dat de oppas ruim voldoende dierenvoeding in huis heeft. Extra handig (en voordelig) zijn hierbij de groot verpakkingen.
Maak goede afspraken met de oppas
Maak je tijdens de zomer inderdaad gebruik van een oppas? Dan is het belangrijk om van te voren goede afspraken te maken. Bespreek bijvoorbeeld hoe je te bereiken bent, of je huisdier naar buiten mag en op welke tijdstippen de hond uitgelaten wordt.
Geniet van je vakantie
Alles is geregeld: je huisdier heeft een verkoelende korte vacht; thuis staat er genoeg dierenvoeding voor de gehele vakantie (die jij voordelig hebt aangeschaft door de grootverpakkingen te kopen), je hebt hierbij rekening gehouden met aanvullende dierenvoeding met een hoog vocht gehalte en alle afspraken met de oppas zijn gemaakt. Er rest nu nog 1 ding: genieten van je welverdiende vakantie!

De beste zomer voeding voor jouw kat

Om helemaal zomer klaar te zijn hebben wij 5 producten voor jou en jouw kat geselecteerd die speciaal gericht zijn op vochtinname en voordeelverpakkingen.

De beste zomer voeding voor jouw hond

Zijn jouw hond en jij al helemaal klaar voor de vakantie? Wij hebben 5 producten voor jullie geselecteerd die speciaal gericht zijn op vochtinname en voordeelverpakkingen.

Het beste voor jouw huisdier! Alles over dierenvoeding

Als dierenliefhebber wil je het allerbeste voor jouw huisdier. Jouw kat, hond, vis, vogel of gezellige hamster moet iedere dag de juiste voeding krijgen. Ook de kattenbak of kooi moet op tijd schoongemaakt worden. Bij Jumbo hebben we een ruime keuze producten voor jouw huisdier in het assortiment. Bekijk het assortiment voor huisdieren en maak het jezelf makkelijk door de boodschappen online te bestellen.

Alles over dierenvoeding

Meer blogs over dieren

Dierenwereld

Omcirkel 4 oktober in de agenda, want dat is dé dag dat je jouw huisdier wat extra mag verwennen! Wij helpen je om te zorgen dat jouw hond of kat een fantastische dierendag krijgt!

Dierenwereld

Het is in de zomer extra belangrijk aandacht te geven aan dierenvoeding, maar ook de vacht, vochtinname en een eventuele oppas van jouw huisdier.

Dierenwereld

Tandplak en tandsteen komen veel voor bij het gebit van een kat. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Dierenwereld

Helaas hebben 4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar last van gebitsproblemen. Benieuwd hoe je dit kunt voorkomen? We zetten de beste tips en producten voor je op een rijtje.