Miniquiches met spruiten, wortel en feta

Miniquiches met spruiten, wortel en feta

Jumbo

Leuk, bij deze miniquiches krijgt iedereen zijn eigen bakvormpje. Maar je kunt er natuurlijk ook één grote quiche van maken.

70 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

606 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 300 g kleine spruitjes (zak à 350 g)
  • 4 eieren
  • 3 bosuitjes
  • 30 g rucola (zak à 80 g)
  • 1 snufje peper
  • 4 lage springvormen (ø 15-16 cm), ingevet + bakpapier

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Miniquiches met spruiten, wortel en feta op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd de wortel in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 3 cm. Kook de wortel 5 min. en de spruiten 3 min. Giet de groenten af en laat goed uitlekken.
  2. Bekleed de bodems van de vormen met bakpapier, zet de rand erop en sluit de ring. Rol steeds 2 plakjes deeg uit tot een lap van ø 21-22 cm. Bekleed de vormen met de deeglappen. Prik de bodems met een vork meerdere keren in.
  3. Klop de eieren met de amandeldrink en komijn los en verdeel over de deegbodems. Verdeel ook de wortel, spruiten en bosui over de deegbodems. Bestrooi met de kaas en peper naar smaak.
  4. Bak de quiches in de voorverwarmde oven in 20-25 min. lichtbruin en gaar. Controleer na 15 min. of de quiches niet te donker bakken; dek ze eventueel af met aluminiumfolie. Laat de quiches uit de oven 5 min. rusten en leg ze op 4 borden. Bestrooi met de rucola.

Tip! Vervang voor een lichtere quiche de feta door bergjes hu?ttenkäse. Variatietip: gebruik voor een grote quiche 200 g wortel, 250 g spruiten en 2 bosuitjes. Neem 1 ei minder en gebruik een ingevette vorm (36 x 20 cm, of een hartvormige quichevorm van 32 x 28 cm), bekleed met 1 rol koelvers bladerdeeg (270 g). Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.

eet smakelijk