Moelleux met hazelnoot

Moelleux met hazelnoot

Jumbo

Doordat deze chocoladecakejes maar heel kort gebakken worden blijft de binnenkant zacht. Dit bijzondere nagerecht / dessert maakt iedereen aan tafel blij.

210 min bereiden

Dessert

4 personen

955 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 1 mixer met gardes
  • 4 ingevette souffléschaaltjes

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Moelleux met hazelnoot op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt in een hittebestendige kom boven een pan heet water (= au bain-marie) de boter met de pure chocolade. Roer het af en toe door en laat de kom het water niet raken.
  2. Klop de hele eieren met de eidooiers los. Voeg de suiker langzaam toe en klop het in ca. 5 min. tot een romige crème die als een dik lint van de garde loopt. Meng de chocoladeboter door het eimengsel.
  3. Spatel de bloem luchtig door het chocoladebeslag. Vul de schaaltjes tot de rand met het beslag. Druk er een stukje melkchocolade met hazelnoot in; zorg dat de chocolade de rand niet raakt. Zet de chocoladecakejes min. 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Bestrooi de chocoladecakejes met de gehakte hazelnoten. En bak ze 8 min. in de voorverwarmde oven, de binnenkant is dan nog zacht en smeuïg.
  5. Laat de cakejes 1 min. in de vormpjes rusten. Verwijder de vormpjes en serveer de moelleux meteen.

Tip! Geef er een klein bolletje vanilleroomijs of een lepeltje losgeroerde mascarpone bij. Meer kerstrecepten? Bekijk alle kerstrecepten.

eet smakelijk