Rendang met coquilles

Rendang met coquilles

Jumbo

Probeer dit heerlijke recept eens. Verrassend lekker.

65 min bereiden

Hoofdgerecht

4 personen

709 kcal/pp

(0)

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml slagroom
  • 0.5 stengel citroengras gekneusd
  • 8 ontdooid coquilles (diepvries)
  • 1 ingevette bakplaat

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Rendang met coquilles op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 180ºC. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil. Meng de limoenrasp met 2 el olijfolie. Verwarm de limoenolie op laag vuur en neem de pan van het vuur.
  2. Breng de slagroom met de kokosmelk en het citroengras tegen de kook aan. Neem het citroengras uit de pan en kook de room tot de helft in. Verkruimel het bouillontablet boven de room en los op.
  3. Kook de lasagne in ruim water met zout gaar. Neem de vellen uit de pan en spoel onder stromend water koud. Leg de lasagnebladen op een ingevet bord naast elkaar. Steek met een koekuitsteker of rond glas rondjes uit de lasagne.
  4. Bestrijk de coquilles met de laatste 2 el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de coquilles in een droge koekenpan in 1-2 min. per kant bruin. Leg ze op de bakplaat en gaar de coquilles nog 4 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Verwarm de rendang op laag vuur. Schep de rendang in 4 schaaltjes. Leg er de lasagnerondjes op. Besprenkel met een beetje limoenolie. Leg er de coquilles op. Schep aan tafel de kokos-citroengrasroom erover.
eet smakelijk