Laden...

Beter Leven

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming heeft 1, 2 of 3 sterren en vind je op de verpakkingen van diverse soorten vlees, eieren, zuivel en sommige maaltijden. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van de dieren is geweest. 98% van Jumbo’s verse varkensvlees heeft een Beter Leven keurmerk. En alle Jumbo huismerkeieren hebben minimaal 1 ster.

Nieuwe Standaard Kip

De Nieuwe Standaard Kip heeft een beter leven dan gewone kippen: zij heeft meer ruimte, groeit langzamer, krijgt afleidingsmateriaal en leeft in een stal met daglicht. De Nieuwe Standaard Kip is de enige kip die, in vergelijking met andere supermarkten, het dichtst bij 1 ster van het Beter Leven keurmerk komt.

Fairtrade

Fairtrade staat voor een betere positie van boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Boeren ontvangen ten minste de Fairtrade minimumprijs en daarbovenop ook nog een ontwikkelingspremie, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Veggie Chef

De producten van Veggie Chef zijn lekkere en duurzame alternatieven voor vlees en vis. Kies uit maar liefst 40 vegetarische en veganistische producten zoals een bietenburger, plantaardig gehakt of shoarmareepjes. Af en toe geen vlees is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu.

Europees Biologisch Keurmerk

Het Europees Biologische Keurmerk laat zien dat producten voldoen aan de strenge regels voor biologische landbouw. Zo worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt bij de productie en er zijn hoge eisen op het gebied van dierenwelzijn.

Planetproof

Het PlanetProof keurmerk stond eerder bekend als Milieukeur en staat voor duurzamer geteelde groente en fruit. Denk aan meer ruimte voor de natuur op het landbouwbedrijf, betere waterkwaliteit en schonere lucht. Bij Jumbo heeft momenteel 70 procent van onze groente en fruit dit keurmerk. Voor het einde van 2019 gaan we voor de 100 procent!

MSC-keurmerk

Het MSC-keurmerk op een visverpakking garandeert dat de vis op een duurzame manier gevangen is. MSC heeft als doel: overbevissing tegengaan en werken aan de gezondheid van het leven in de zee.

ASC

Het ASC-keurmerk vind je op verpakkingen met vis, schaal- en schelpdieren en garandeert dat de vis op verantwoorde manier gekweekt is. De kwekers gebruiken minder antibiotica en duurzamer visvoer en hebben betere arbeidsomstandigheden voor personeel.

EKO

Het EUROPEES BIOLOGISCHE KEURMERK geeft aan dat producten voldoen aan de streng gecontroleerde regels voor biologische landbouw. Zo worden er bij de productie geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en zijn er hoge eisen op het gebied van dierenwelzijn. Sommige biologische producten hebben ook het EKO KEURMERK. Deze producten voldoen ook aan de Europese regels en zetten nog extra stappen op het gebied van duurzaamheid.

UTZ

UTZ is een wereldwijd programma en keurmerk voor duurzame landbouw. Het keurmerk staat op koffie, thee, cacao (chocolade) en hazelnoten. UTZ gecertificeerde boeren gebruiken betere landbouwmethodes, met respect voor mens en planeet.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeids- omstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit regenwoudgebieden, zoals bananen.