Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Duurzaam/Header/Jumbo-Duurzaam-header-mobiel.jpg
Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Duurzaam/Header/Jumbo-Duurzaam-header-desktop.jpg

Duurzame boodschap

Bekijk de duurzame producten van Jumbo


Wij zijn er trots op dat je steeds meer duurzame producten in het schap bij Jumbo vindt. Op die manier zijn wij bewust bezig met de balans van mens, dier en milieu. Deze producten kun je natuurlijk ook online bestellen en ophalen of laten bezorgen wanneer het jou uitkomt.  In de winkel herken je deze producten aan de labels. Maar wat betekenen die keurmerken en logo's nu precies? We leggen het je graag uit en laten je zien welke producten er zijn. Zo helpen we je om bewust duurzame boodschappen te doen. Groene duim omhoog!

MSC-keurmerk

Het MSC-keurmerk op een visverpakking garandeert dat de vis op een duurzame manier gevangen is. MSC heeft als doel: overbevissing tegengaan en werken aan de gezondheid van het leven in de zee.

ASC

Het ASC-keurmerk vind je op verpakkingen met vis, schaal- en schelpdieren en garandeert dat de vis op verantwoorde manier gekweekt is. De kwekers gebruiken minder antibiotica en duurzamer visvoer en hebben betere arbeidsomstandigheden voor personeel.


EKO

Het EUROPEES BIOLOGISCHE KEURMERK geeft aan dat producten voldoen aan de streng gecontroleerde regels voor biologische landbouw. Zo worden er bij de productie geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en zijn er hoge eisen op het gebied van dierenwelzijn. Sommige biologische producten hebben ook het EKO KEURMERK. Deze producten voldoen ook aan de Europese regels en zetten nog extra stappen op het gebied van duurzaamheid.

Jumbo-Grocery:/CMS/Images/2017/Thema/Duurzaam/Duurzaam-CTA.png

Beter Leven

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming is een keurmerk met 1, 2 en 3 sterren dat op verpakkingen van vlees, kip en eieren te vinden is. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van de dieren is geweest.

Fairtrade

Het Fairtrade keurmerk werkt aan een betere positie van boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Om ontwikkeling te stimuleren zijn er naast strenge sociale-en milieucriteria ook criteria opgenomen over de betaling aan boerenorganisaties. Zo ontvangen zij tenminste de Fairtrade minimumprijs en een ontwikkelingspremie. Dankzij deze criteria kunnen zij samen werken aan een betere toekomst.

UTZ

UTZ is een wereldwijd programma en keurmerk voor duurzame landbouw. Het keurmerk staat op koffie, thee, cacao (chocolade) en hazelnoten. UTZ gecertificeerde boeren gebruiken betere landbouwmethodes, met respect voor mens en planeet.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeids- omstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit regenwoudgebieden, zoals bananen.


Milieukeur

Dit keurmerk staat op producten die het milieu minder zwaar belasten dan vergelijkbare producten. Het is een keurmerk voor onder andere duurzamer geteelde groente, fruit, bloemen en planten. Boeren en tuinders spannen zich extra in voor een schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit en meer natuur op het landbouwbedrijf.

Veggie Chef

Jumbo lanceert in oktober het grootste assortiment aan vegetarische en veganistische producten onder het huismerk: Jumbo Veggie Chef. Jumbo gaat met deze lijn van 38 producten, met onder andere 100% plantaardige bonenburgers en vegetarische braadworstjes, de flexitariër inspireren zodat ze sneller kiezen voor een vleesvervanger als ze een maaltijd zonder vlees willen.

Nieuwe kip

Nieuwe Standaard Kip ligt sinds het najaar van 2014 bij Jumbo in het verse kipschap. Nieuwe Standaard kip is de enige kip, in vergelijking met andere supermarkten, die het dichtst bij 1 ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming komt. De levensomstandigheden van Nieuwe Standaard Kip zijn aanzienlijk beter dan basiskip, ook wel plofkip genoemd.