Loading...
< Terug naar het overzicht

Eén tegen eenzaamheid

Veel mensen voelen zich weleens eenzaam. Vooral onder ouderen komt eenzaamheid vaak voor. Bij Jumbo vinden we dat onze winkels een belangrijke rol hebben als ontmoetingsplek om eenzaamheid te signaleren, terug te dringen en te doorbreken. Bijvoorbeeld door een praatje te maken of echt even de tijd voor iemand te nemen. Daarom zijn we lid van Eén tegen eenzaamheid, een nationale coalitie van bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen die de handen ineenslaan om eenzaamheid onder ouderen te doorbreken. 

Hallo Alles voor Mekaar koffiecorner

Een kletspraatje of een luisterend oor kan een wereld van verschil maken. Daarom hebben we - samen met de stichting Alles voor Mekaar – in Jumbo Vlijmen de eerste ‘Hallo! Alles voor Mekaar – koffiecorner’ ingericht. Hier kunnen ouderen en buurtgenoten elkaar treffen voor een praatje. Door ouderen en buurtgenoten bij elkaar te brengen, ontstaan mooie contacten. 

Eerste Kletskassa's van Nederland

In verschillende winkels vind je een Kletskassa. Eind dit jaar in zo’n 30 tot 40 winkels. Speciaal voor mensen die geen haast hebben en zin hebben in een praatje. Daarnaast kun je altijd een lekkere kop koffie pakken in onze kletshoek en een praatje maken met een van je buurtgenoten. Tijd voor mekaar, gewoon omdat het kan!