Gourmet tips & ideeën

Op zoek naar gourmet-ideeën en handige tips? Dan ben je bij Jumbo aan het juiste adres. Van tips voor binnen gourmetten en het verwijderen van de stank uit je huis tot verrassende gourmet-ideetjes voor op de grilplaat. Laat je inspireren!

Snel naar

De beste en meest praktische gourmettips op een rij Gouden tips voor gourmet schoonmaken Gourmet-ideeën voor een verrassende gourmet Ideetjes om de gourmet-tafel gezellig aan te kleden

De beste en meest praktische gourmet tips op een rij

Gourmet tips vlees

Leg het vlees op een andere schaal dan de vis en houd bij voorkeur ook de kip apart. Bewaar een deel van het vlees in de koelkast en vul pas aan wanneer dat nodig is. Zo kun je het vlees dat overblijft altijd nog invriezen. Let op: laat het vlees niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan om bederf te voorkomen. En snijd je vlees na het bakken altijd even door om te zien of het goed gaar is.

Bekijk onze gourmet-ideeën met vlees >

Tips voor gezond gourmetten

Gourmetten staat niet bekend als de meest gezonde maaltijd. Maar dat kan anders. Serveer in plaats van vlees eens wat meer groenten, zoals paprika, courgette en bijvoorbeeld groene aspergetips. Ga je toch voor vlees of vis, kies dan voor biologisch, mager en onbewerkt vlees. Vervang wit stokbrood voor spelt, zuurdesem of volkorenbrood. En maak je dips en sausjes zoveel mogelijk zelf. Met minder vet en zout.

Binnen gourmetten tips

Ga je binnen gourmetten? Zorg dan allereerst voor een goede ventilatie. Zet de afzuigkap en het liefst ook enkele ramen open, zodat de lucht naar buiten kan. Verwarm na het gourmetten een pan azijn op het vuur om de geur te doen verdwijnen. En zeem je ramen: daar blijft gek genoeg ook veel geur aan plakken. Je kunt van tevoren ook nog je gordijnen weghalen, zodat hier geen gourmetlucht in blijft hangen.

Gourmetten stank tips

Gourmetten is leuk, maar die geur achteraf verwijder je het liefst zo snel mogelijk uit je huis. Na het gourmetten ben je zo van de stank af met de tips van Jumbo. Zet na het gourmetten een pannetje azijn op het vuur. De azijn neemt ongewenste geuren als de stank van gourmetten op en neutraliseert zo de geur in huis. Ook een optie: zet een schaaltje azijn met een spons in de kamer. 

Nog meer gourmet tips & ideeën

Van het schoonmaken van je gourmet tot budget-gourmetten: de beste tips en ideeën voor je gourmet vind je in onze blogs

Tips

Niemands favoriete klusje, maar met de juiste instructies een fluitje van een cent: je gourmetstel schoonmaken. Mevrouw Kitty van Eerd deelt in dit blog de 5 gouden tips.

Tips

Wil jij lekker genieten van een avondje gourmetten, maar heb je iets minder budget? Geen zorgen! Met deze tips kun je een heerlijke budget gourmet op tafel zetten. 

15 gourmet ideeën voor een verrassende gourmet

Vergeet de standaard stukjes vis en vlees. Maak in plaats daarvan eens een rode viscurry of kaascarré met wortel-pindasalade op de gourmet. Met deze gourmet-ideeën kom jij verrassend uit de hoek.

Bekijk alle gourmet-ideeën

Gourmet ideeën om gerechten helemaal zelf te maken

Zelf je kipsatéspiesjes marineren, je varkensschnitzel paneren of notenburgers bereiden? Met deze recepten is dat zo gepiept. Goed om te weten: een stukje gourmetvlees weegt gemiddeld 40 gram. Zo past er een hoop op de plaat.

Handige gourmet lijstjes vol met ideeën

Als je nog wel wat inspiratie kunt gebruiken voor de gourmet: in onze lijstjes vind je volop tips & ideeën voor in de pannetjes.

Gourmet ideetjes om de tafel leuk aan te kleden

Van gezellige kaarsjes tot vrolijke servetten en – handig – een feestelijk tafelkleed dat het blad meteen tegen de vetresten beschermt. Zomaar wat gourmet-ideetjes voor de aankleding.

Alles wat je nodig hebt om onze gourmettips op te volgen

Gourmet tips om schoon te maken? Met de hulp van deze producten weet morgen niemand meer dat jij vandaag hebt gegourmet.

Nog meer gourmet-inspiratie

Kun je wel wat meer tips en recepten gebruiken voor een geslaagde gourmetavond? Bekijk dan ook deze pagina’s voor de lekkerste hapjes in je gourmetpannetje.

Alles voor gourmet Gourmet recepten Gourmet bijgerechten Gourmet groenten Gourmet salade
Gourmet vegetarisch Gourmet vis Gourmet vlees Gourmet boodschappen Gourmet tips
Gourmet lucht uit huis Gourmet schoonmaken Gourmetten met kerst Gourmetten met kinderen

24 november 2021 | Auteur: Jumbo
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 20 april 2022